Home Novosti Nakon Pinka, novi ispad: Sportklub.rs objavio kako su stanovnici Sarajeva započeli rat

Nakon Pinka, novi ispad: Sportklub.rs objavio kako su stanovnici Sarajeva započeli rat

Da li SPORTKLUB.RS u svemu ovome želi podsjetiti na 35. godišnjicu od sarajevske bajke, ili je namjera potpuno druga?

Nakon što je srbijanski Pink prije dva dana objavio članak s naslovom “Pink.rs podsjeća na masakr na Markalama koji ne smije da se zaboravi zbog istine – Tjelohranitelj Alija Izetbegović priznao da je Alija naredio ubistvo civila”, takvi tekstovi, gdje se negiraju Haške presude i tvrdnje da ne postoje dokazi da su projektili ispaljeni sa srpskih položaja, i dalje se objavljuju.

No, ovog puta sličnu objavu ima SPORTKLUB.RS. U svojoj prvoj objavi članka “35 godina od sarajevske bajke” na Facebook stranici napisali su: “Niko tada nije mogao ni da pomisli da će se samo osam godina po okončanju ove lijepe zimske bajke, Sarajevo ponovo naći u žiži interesovanja svijeta, ali tada zbog strašnog međunacionalnog rata koji su započeli njegovi stanovnici.”

Nedugo nakon toga, vjerovatno shvativši šta su objavili, ali i pod pritiskom javnosti i brojnih komentara osude, mijenjaju objavu i pišu: “Niko tada nije mogao ni da pomisli da će se samo osam godina po okončanju ove lijepe zimske bajke, Sarajevo ponovo naći u žiži interesovanja svijeta, ali tada zbog rata.”

Da li SPORTKLUB.RS u svemu ovome zaista želi podsjetiti na 35. godišnjicu od sarajevske bajke, ili je namjera potpuno druga?

(FACE TV)