Home Novosti BiH NAKON ŠTO JE KOMŠIĆ PROZVAO DIO MEĐUNARODNE ZAJEDNICE, MEHMEDOVIĆ HOĆE I IMENA:...

NAKON ŠTO JE KOMŠIĆ PROZVAO DIO MEĐUNARODNE ZAJEDNICE, MEHMEDOVIĆ HOĆE I IMENA: “Javno pozivam Komšića i ostale probosanske snage da se imenuju oni koji pomažu Hrvatskoj i njenom Čoviću”

“Vrijeme je da jasno imenujemo sve sudionike međunarodne antibosanske osovine. Moramo građanima BiH reći jasno ko sve čini međunarodnu antibosansku osovinu”, kaže Mehmedović.

Član Predsjedništva Željko Komšić je rekao da postoje odmetnuti predstavnici međunarodne zajednice koji sa HDZ-om rade na tome da se izbori u BiH ne održe i da se na cijelu BiH preslika već isprobani model „Mostara cijelu deceniju bez izbora“. Na to je reagirao državni zastupnik Šemsudin Mehmedović.

“Komšić je rekao da se radi o „šačici odmetnutih predstavnika međunarodne zajednice“ koji rade sa Čovićem i Dodikom na blokadi izbora. Mislim da se mora javno imenovati ponaosob takve „odmetnute“ predstavnike međunarodne zajednice koji lobiraju za odgađanje izbora. To neće niko uraditi umjesto nas koji znamo da će odgađanje izbora značiti opet pokretanje pregovora o izbornom zakonu kako bi se ozakonilo tihu legalizaciju budućeg trećeg entiteta Herceg Bosne. Ne treba robovati diplomatskom rječniku kada je u pitanju neprijateljstvo prema našoj domovini!

Zato javno pozivam i Komšića i sve probosanske snage da se javno imenuju oni predstavnici međunarodne zajednice koji pomažu Hrvatskoj i njenom Čoviću. Vrijeme je da jasno imenujemo sve sudionike međunarodne antibosanske osovine. Moramo građanima BiH reći jasno ko sve čini međunarodnu antibosansku osovinu.

Moramo znati da izborni zakon kakav želi Hrvatska i njen trabant Čović treba zapravo Rusiji da bi realizirala koncept legitimnog predstavljanja ruskog naroda u Ukrajini, a to znači da Čović udara temelje i ukrajinske Herceg-Bosne”, naveo je Mehmedović.

On podsjeća na izjavu američkog ambasadora Michaela Murphya koja će imati snažan efekt na način da će zagovornici blokade izbora snažno pojačati aktivnosti kako se izbori ne bi održali jer im je praktično zaprijetio da će ovo biti prvi izbori bez korupcijskih metoda.

“Zato radimo sa OSCE-om i CIK-om na jačanju izbornog procesa u BiH i njegovoj odbrani od onih koji ga nastoje korumpirati radi lične ili stranačke koristi”, istakao je američki ambasador u BiH.

“Možete li shvatiti kakva je ovo poruka za Čovića i Dodika i koliko se trebaju ozbiljno uplašiti održavanja izbora? Ono što se danas desilo u Domu naroda – neusvajanje prijedloga Kluba Bošnjaka koji je trebao omogućiti finansiranje Općih izbora 2. oktobra jeste poruka da će Hrvatska i Čović uz pomoć Dodika tek sada krenuti svim snagama rušiti izborni proces. Tek ćemo sad vidjeti koliko je jak i živ savez iz Karađorđeva i koliko Hrvatska i Srbija zajedno rade da bi zaustavili održavanje izbora u BiH. Treba li Vam u EU nacrtati ovu priču”, upitao je Mehmedović.

(SB)

Previous articleČOVIĆEV PORTAL NAPAO AMERIČKOG AMBASADORA U BiH: “Licemjerni Murphy, službeno podržava američku politiku konstitutivnih naroda, a u praksi rovari i tumači po svom!”
Next articleRUSKI STUDENT PROTIV BONSKIH OVLASTI: Johann Sattler spriječio nametanje odluke o finansiranju Općih izbora!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.