Home Novosti NAREDBA SUDA BiH: Raspisana međunarodna potjernica za Savčićem, nisu zatražene mjere za...

NAREDBA SUDA BiH: Raspisana međunarodna potjernica za Savčićem, nisu zatražene mjere za Kornjačom

Optuženi Duško Kornjača se nije izjasnio o krivici, s obzirom da nije pristupio na zakazano ročište koje je bilo zakazano pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Sud Bosne i Hercegovine je donio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice, ali ne raspolaže informacijom gdje se nalazi optuženi Milomir Savčić, kazali su iz ove institucije.

Sud Bosne i Hercegovine je donio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice, ali ne raspolaže informacijom gdje se nalazi optuženi Milomir Savčić, kazali su iz ove institucije za N1.

Optuženi Duško Kornjača se nije izjasnio o krivici, s obzirom da nije pristupio na zakazano ročište koje je bilo zakazano pred Sudom Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nikada nije predložilo privremeno ustupanje predmeta Republici Srbiji, kao ni određivanje mjere pritvora prema optuženom i raspisivanje međunarodne potjernice, dodali su u Sudu BiH.

Ukupan broj osoba optuženih za ratne zločine za koje je Sud Bosne i Hrecegovine izdao naredbu za raspisivanje potjernice iznosi 130.

“Naglašavamo da Sud BiH raspolaže informacijama koje se isključivo odnose na predmete koji se vode pred ovim Sudom, te da Vam nije u mogućnosti dostaviti podatke za kompletno bh. pravosuđe”, saopšteno je iz Suda Bosne i Hercegovine.