Home Novosti BiH “NAŠ CILJ JE…” Ovo je poručio Erdogan nakon sastanka u Predsjednišrvu BiH

“NAŠ CILJ JE…” Ovo je poručio Erdogan nakon sastanka u Predsjednišrvu BiH

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da su cjelovitost i stabilnost BiH ključ mira u regionu, te kao cilj naveo milijardu eura trgovinske razmjene između BiH i Turske, nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Turski predsjednik Reccep Tayyip Erdogan izrazio je zadovoljstvo što je nakon dvije godine u Sarajevu, gdje se osjeća kao kod svoje kuće, te se zahvalio na toplom prijemu.

Podsjetio je da je 16. marta u Ankari održan zajednički sastanak, te 20. juna u Antaliji i ova posjeta je treći sastanak ove godine.

“BiH ima posebno mjesto u srcima naših ljudi , rekao je Erdogan.

Zahvalio se na porukama koje su predstavnici BiH uputili Turskoj u posljednje vrijeme.

Naglasio je kako je bilo riječi o bilateralnim, regionalnim i odnosima na svjetskom planu, te je spomenuo sporazum o trgovinskoj saradnji, koji je stupio na snagu 1. augusta ove godine, koji će doprinijeti povećanju investicija.

“Slažemo se da trebamo poduzeti korake za jačanje ekonomskog razvoja u regionu. Naš cilj od milijardu eura trgovinske razmjene između BiH i Turske je bitan. Potvrdili smo našu podršku suverenitetu BiH i njenom članstvu u EU”, rekao je Erdogan, te dodao kako je cjelovitost i stabilnost BiH ključ mira u regionu.

(BHRT)