Home Novosti NE MIRIŠE NA DOBRO: Privedena i saslušana sandžačka učiteljica zbog himne “Ja...

NE MIRIŠE NA DOBRO: Privedena i saslušana sandžačka učiteljica zbog himne “Ja sin sam tvoj”

Učiteljica Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru, koja je umjesto himne “Bože pravde” u školi pustila pjesmu „Ja sin sam tvoj“ koju nazivaju i himnom sandžačkih Bošnjaka, privedena je danas, saznaje “Nova.rs”.

Učiteljica Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru, koja je umjesto himne “Bože pravde” u školi pustila pjesmu „Ja sin sam tvoj“ koju nazivaju i himnom sandžačkih Bošnjaka, privedena je danas na saslušanje.

Nakon privođenja učiteljice građani su se počeli okupljati ispred zrade policije. Zatim je u zgradu policije ušao je i predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin sa zahtjevom da se ona odmah pusti.

Nakon njegovog insistiranja i obavljenog saslušanja, učiteljica Adela Melajac Karahmetović je puštena.

Učiteljica je, kako javlja reporter “Nova.rs”, izašla iz prostorija policijske stanice vidno uznemirena i nije želela da daje izjave za medije.

Kako javlja reporter “Nova.rs”, oko stotinak građana Novog Pazara i pristalica SDA Sandžaka okupilo se danas ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru nakon privođenja učiteljice Melajac Karahmetović koja je umjesto himne „Bože pravde“ pustila himnu sandžačkih Bošnjaka „Ja sin sam tvoj“.

Među okupljenim građanima nalazila se i Jasmina Curić, predsjednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća u Srbiji kao i narodni poslanik Enis Imamović.

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopštilo je ranije da se himna Srbije „Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Novom Pazaru. Tada je saopšteno i da ukoliko bi se saznalo da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslata prosvjetna inspekcija.

(Nova.rs)

Previous articleJAVIO SE I EPISKOP LAKTAŠKI DODIKIJE: “Đukanović je neprijatelj Srba, s njim sam…”
Next articleDODIK IZGUBIO KONTROLU U PROGRAMU UŽIVO: SCHMIDT JE KAO POLITIČAR ISKOMPROMITOVAN U NJEMAČKOJ
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.