Home Novosti BiH NEBOJŠA VUKANOVIĆ OTKRIVA: “Milorad Dodik ‘gura’ sina na visoku funkciju”

NEBOJŠA VUKANOVIĆ OTKRIVA: “Milorad Dodik ‘gura’ sina na visoku funkciju”

Milorad Dodik 'gura' sina na visoku funkciju
Milorad Dodik 'gura' sina na visoku funkciju

Milorad Dodik ‘gura’ sina na visoku funkciju

“Amidžić se dodatno jača kako bi se oslabio Vlado Đajić, u sklopu priprema za lokalne izbore u Banjoj Luci i uklanjanje Đajića”, pojasnio je Vukanović

Zastupnik u Narodnoj skupštini manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Nebojša Vukanović je u novoj objavi na svom blogu najavio da će Igor Dodik, sin predsjednika entiteta RS Milorada Dodika, dobiti novu funkciju u SNSD-u, prenosi Radio Sarajevo.

Kako je objavio zastupnik Stranke za pravdu i red u NSRS Nebojša Vukanović, nove funkcije će biti podijeljene na sjednici Glavnog odbora SNSD-a, koja se održava danas, 3. februara.

“Po mojim informacijama umjesto Luke Petrovića, koji je godinama kadrirao vladajućom Partijom, novi generalni sekretari će biti Srđan Amidžić, ministar finansija u Vijeću ministara BiH, te Igor Dodik, prestolonasljednik koga tata sve intenzivnije priprema za svog nasljednika”, objavio je Vukanović.

Naveo je i razlog zašto bi na ovu funkciju trebao biti imenovan Srđan Amidžić, a također ima dosta veze s porodicom Dodik, tačnije kćerkom Goricom.

“Milorad priprema teren da ga sin Igor, koga je duboko uvukao u sve strukture i uvezao sa tajkunima i poslovima, zamijeni jednog dana, i zbog toga ga postavlja u sam vrh Partije, šaljući jasnu poruku. Amidžić se dodatno jača kako bi se oslabio Vlado Đajić, u sklopu priprema za lokalne izbore u Banjoj Luci i uklanjanje Đajića, koji je u sve lošijim odnosima sa Prvom familijom, prije svega Goricom Dodik sa kojom je u otvorenom sukobu zbog Ćurle”, navodi Vukanović.

Podsjetimo, na sjednici Glavnog odbora je govorio i predsjednik stranke Milorad Dodik, koji je, između ostalog, najavio i novu kandidaturu za predsjednika manjeg bh. entiteta.