Home Novosti NENAD ČANAK ODRJEŠITO: “Srpski svet je samo “velika Srbija” sa lažnom ličnom...

NENAD ČANAK ODRJEŠITO: “Srpski svet je samo “velika Srbija” sa lažnom ličnom kratom, Dodik se kleo da su Mladić i Karadžić …”

“…ratni zločinci, što i jesu. To što nema nikakve veze sa današnjom retorikom gospodina koji caruje “Severnom BiH”, na način koji je zaista neverovatan.”

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, kazao je danas da je “srpski svet samo velika Srbija sa lažnom ličnom kartom”.

Danas u Banja Luci počinje obilježavanje “Dani srpskog jedinstva”, N1 ga je sarkastično pitao– je li dobio poziv da prisustvuje?

“Nisam. To nije dan srpskog jedinstva, nego je to dan političkog jedinstva, pristalica etnocentrične politike “velike Srbije”, a ja nemam tu šta da radim. U “Severnoj BiH” postoji potreba za stalnim izazivanjem konflikta zato da bi se na njima živelo, jer kada ne bi “Severna BiH” izazivala tu količinu stalnih stresova pretnjom da će se odvojiti od svoje matične države, od čega bi živeli? Šta bi bio tačno politički narativ “Severne BiH” ako ne bi bilo nekakavo “srpsko jedinstvo” i nekakva pretnja secesijom”, kazao je Čanak.

Spriječen građanski rat

Prokomentarisao je i Dodika, rekavši da ga zna kad je bio socijaldemokrata, kleo se u BiH i kleo se u mir.

“Kleo se u to da su Mladić i Karadžić ratni zločinci, što i jesu. To što nema nikakve veze sa današnjom retorikom gospodina koji caruje “Severnom BiH”, na način koji je zaista neverovatan”, istaknuo je Čanak, dodavši:

“”Severna BiH” od kada je postala entitet, nikako da prihvati BiH kao svoju državu, što ona sasvim sigurno jeste. Severna BiH mora shvatiti da je deo BiH ili je uzročnik take nesreće iz koje će nestati i “Severna BiH”, ali i deo Zapadnog Balkana”, naveo je.

Komentarišući posljednja dešavanja u Crnoj Gori, rekao je da su samo crnogorske patriote na Cetinju spriječile građanski rat postavljanjem barikada oko Cetinja.

“Jer da su u Cetinje ušli hiljade onih koji su navodno verski fanatici pravoslavne crkve, pa su hteli da dođu i prisustvuju ustoličenju episkopa Joanikija, vi biste imali na Cetinju ulične borbe”, rekao je.

(SB)

Previous articleZNAM DA SU ANGAŽOVALI PSE RATA DA ME LIKVIDIRAJU, ALI EVO JA IH ČEKAM: NASER ORIĆ ZA HAYAT O NASTAVKU PROGONA BOŠNJAKA
Next articlePrvi intervju Kristijana Šmita za bh. medije: Interes stanovnika BiH mi je važniji od interesa političara
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.