Home Novosti BiH ZNAM DA SU ANGAŽOVALI PSE RATA DA ME LIKVIDIRAJU, ALI EVO JA...

ZNAM DA SU ANGAŽOVALI PSE RATA DA ME LIKVIDIRAJU, ALI EVO JA IH ČEKAM: NASER ORIĆ ZA HAYAT O NASTAVKU PROGONA BOŠNJAKA

Naser Orić, ratni komandant Srebrenice, u današnjoj emisiji „Dobar dan Bosno i Hercegovino“, nakon hapšenja Behudina Husića, po potjernici Okružnog suda u Bijeljini, naglasio je kako se ne odustaje od progona Bošnjaka!

Znači, onaj plan i program kojeg su imali 90-ih oni ga sprovode od tad pa do sad. Tada je bilo u nekom oružanom smislu, s oružjem, sada to rade jednim političkim putem, koristeći raznorazne političke intrige, koristeći „rupe“ u zakonu i razne lobije koji vrše pritisak na neke koji bi pomogli državi BiH ili da uspore, da nikako ne vide to što oni rade.
Srbija misli da može da napravi balans ako uhapsi, procesuira, presudi Naseru Oriću ili presudom ili nekim metkom. Misle da mogu izbalansirati genocid koji se desio u srednjem Podrinju, međutim, grdno se varaju. Međutim, za genocid je vrlo jasno rečeno, međunarodni sudovi u svijetu, svi drugi sudovi, sav narod na zemaljskoj kugli zna da je tadašnji režim i srbijanska vojska sa vojskom RS-a napravili su genocid u srednjem Podrinju, odnosno u zaštićenoj enklavi Srebrenica, tako da moja glava im neće moći napraviti balans, ali da ne odsutaju, to vidim ovih dana da su angažovali te „pse rata“, angažovali su razne strukture koje užurbano rade na mojoj likvidaciji, ali evo ja ih čekam, i to je moj život – kazao je Orić za DDBiH.

Posljednji progon u nizu koji se odnosi na njega jeste dovođenje u vezi njega i ubistva Radovana Stojičića Badže 1997. godine u Beogradu. Kazao je da ga je ubila BIA koja za sva ubistva koja je počinila želi okriviti upravo Orića i da je njegova likvidacija jedan od prioriteta srbijanskog političkog i obavještajnog vrha.

Ratnog komandanta smo upitali plaši li se za svoj život i sigurnost, a on nam je kratko i jasno odgovorio:

Plašim se samo dragog Allaha i nikoga drugog, naglasivši da je on nevin čovjek i ima pravo da uredno sa svojim pasošem ide gdje god poželi.

(Hayat.ba)

Previous articleKomšić o sastanku sa Schmidtom: Nisam se složio oko izmjena Izbornog zakona
Next articleNENAD ČANAK ODRJEŠITO: “Srpski svet je samo “velika Srbija” sa lažnom ličnom kratom, Dodik se kleo da su Mladić i Karadžić …”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.