Home Novosti BiH NENAD STEVANDIĆ IZ BEOGRADA ZAPRIJETIO BOŠNJACIMA: “Ovo će vam se jednog dana...

NENAD STEVANDIĆ IZ BEOGRADA ZAPRIJETIO BOŠNJACIMA: “Ovo će vam se jednog dana vratiti kao bumerang!”

Glasanje ambasadora Bosne i Hercegovine pri Stalnoj misiji Ujedinjenih naroda u New Yorku Zlatka Lagumdžije za antirusku izjavu u Vijeću sigurnosti UN čin je koji samo destabilizuje BiH, uništava povjerenje među narodima i Bošnjacima će se jednog dana vratiti kao bumerang, izjavio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

On je u Beogradu izjavio da “Bošnjaci sve rade smišljeno, da je sve dogovoreno ranije i onda Srbe dovode u poziciju da moraju da se bune i da objašnjavaju da je sve učinjeno mimo njihove volje”.

Stevandić tvrdi da je “srbofobija izvorno rusofobija” tako da Lagumdžija i ostali sada misle da su nanijeli štetu Srbima i Rusima i njihovim međusobnim odnosima.

“A naši međusobni odnosi nisu protiv interesa BiH. Oni su mnogo stariji od trenutnog ukrajinskog sukoba, izdržali su mnogo teža vremena i nisu usmjereni protiv Bošnjaka i Hrvata”, rekao je Stevandić.

On sumnja da će ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković iskreno odgovoriti na zahtjev člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović da hitno i bez odgađanja u što kraćem roku dostavi informacije o okolnostima koje su prethodile postupku ambasadora Stalne misije BiH pri UN Zlatka Lagumdžije, prenosi RTRS.

“On se čuva da ne povrijedi svoje zapadne mentore i igra tu neku vrstu slaloma tako da i ako odgovori, to će biti neiskren odgovor”, uvjeren je Stevandić.