Home Novosti BiH Nešto “opasno” se sprema u BiH – Mehmedović upozorava: Đoković je stavljen...

Nešto “opasno” se sprema u BiH – Mehmedović upozorava: Đoković je stavljen u funkciju Vučićeve politike, ne može „Serbia Open“ biti u BiH i u Banjaluci!

Serbia Open u Banja Luci nije sport već nešto puno opasnije, poručuje Šemsudin Mehmedović

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Šemsudin Mehmedović, reagirao je na najavu iz Srbije da će se u Banjoj Luci odigrati teniski turnir “Serbia Open”, na kojem će igrati i jedan od najboljih tenisera svijeta – Novak Đoković.

Podsjetimo, iz ATP-a je prošle sedmice stigla potvrda da će Banja Luka Open biti zamjena za Serbia Open koji se održavao u Beogradu. Bosna i Hercegovina će po prvi put biti organizator ovakve vrste turnira.

Reakciju Šemsudina Mehmedovića prenosimo u cijelosti:

– U detaljima je problem! Serbia Open u Banja Luci nije sport već nešto puno opasnije. Neka nam ne pokušavaju to prodati pod sport. Šta mislite da Vučić zbog renoviranja preseli svoj kabinet u Banja Luku, i Vulin isto zbog renoviranja kancelarije BIA u Banja Luku?

Svaka čast Đokoviću kao sportisti, ali je stavljen u funkciju „srpskog sveta“ i „velike Srbije“: Ne može „Serbia Open“ biti u BiH i biti u Banja Luci – shvata li Đoković kakva je to poruka. Nije više Open Balkan, već se otvoreno stavlja do znanja da je Open Balkan jednako „Serbia Open“.

Ovo su vrlo opasne poruke. Đoković je stavljen u funkciju Vučićeve politike. Sve pod plaštom sporta.

To je kao Wimbledon u Hong Kongu ili na Krimu, US Open u Tajvanu ili na Krimu, French Open u Berlinu …

Ne bi me čudilo da Schmidt, Vučić i Dodik zajedno svečano otvore Serbia Open u Banja Luci – napisao je Mehmedović na Facebooku.

(Oslobodjenje)