Home Novosti Zakuhava se situacija na Kosovu! – Vučić naredio da se vojska Srbije...

Zakuhava se situacija na Kosovu! – Vučić naredio da se vojska Srbije stavi u stanje pripravnosti: “Mnogostruko je jača nego što je bila”

“Ne spremamo se za rat, ali ne možemo biti potpuno nepripremljeni za sve što se dešava”, rekao je srbijanski ministar odbrane

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je po naređenju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića zbog situacije na Kosovu vojska Srbije stavljena u stanje pripravnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova (Xhelal Svecla rekao je da će Policija Kosova od 1. novembra (danas) početi da sprovodi plan Vlade Kosova za automobile sa srpskim tablicama koji saobraćaju u zemlji.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević je za televiziju Happy danas rekao da je Vučić kao vrhovni komandat izdao naredbu vojsci Srbije da bude u pripravnosti, da podigne nivo borbene gotovosti na onaj nivo da može da odgovori na svaki zadatak.

“Srbija je ozbiljna država, preduzima odgovornost za sve moguće probleme”, rekao je Vučević za Happy, prenosi RSE.

On je naveo i da je 1. novembra ujutro izdata prva opomena Srbinu za tablice.

“Kad Srbija priča o miru i stablinosti to ne znači da smo mi slabi, da mogu da nas malteritraju i ponižavaju. Ono što treba da se zna narod jeste da je vojska Srbije mnogostruko jača nego što je bila, zaslužuje respekt i postupa u skladu na državnih vrhom. Treba da radimo na većoj popunjenosti, jačem naoružanju, obuke rezervnog sastava. Mi se ne spremamo za rat, ali ne možemo biti potpuno nepripremljeni za sve što se dešava”, rekao je Vučević.

(Oslobodjenje)