Home Novosti BiH NEVIĐENI SKANDAL NA SVEČANOM SPAJANJU PELJEŠKOG MOSTA: U glavnoj ulozi predsjednik HDZ-a...

NEVIĐENI SKANDAL NA SVEČANOM SPAJANJU PELJEŠKOG MOSTA: U glavnoj ulozi predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović

Lider HDZ-a BiH dugo se nije pojavljivao u javnosti, a danima se nije oglašavao ni na društvenim mrežama.

No, priliku da se sretne s liderom sestrinske stranke u Hrvatskoj Andrejem Plenkovićem i progovori o legitimnom predstavljanju u Bosni i Hercegovini nije propustio.

Sastanak s Andrejem Plenkovićemem i HDZ-om Hrvatske uoči otvaranja Pelješkog mosta uz razgovor o strateškim interesima hrvatskog naroda dogodio se u Stonu.

– U kontekstu BiH, to su stabilnost, integracije i razvoj te ravnopravnost, legitimno predstavljanje i zaštita prava Hrvata kao konstitutivnog naroda – poručio je Dragan Čović.

Nakon sastanka u Stonu, Čović, Marinko Čavara i članovi Predsjedništva HDZ-a BiH pridružili su se Plenkoviću na svečanosti povodom spajanja Pelješkog mosta, a novinarima je kazao kako je to veliki dan i za Hrvate BiH te pozvao sve one koji su se protivili izgradnji mosta, da pređu preko njega.

Gotovo u isto vrijeme na društvenim mrežama se oglasila bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, koja je sarkastično poručila:

“Dragan Čović iz BiH pozvan na svečanost oko Pelješkog mosta. Slave najzaslužniji za taj europski projekt”, poručila je Kosor.

Svečanost je uživo prenosio javni TV servis u susjednoj Hrvatskoj, a onda se u programu uživo dogodio svojevrstan skandal.

Naime, prilikom prenošenja izjave, HRT je Dragana Čovića potpisao kao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Isprva se učinilo kako se radi o slučajnom gafu, ali kada je nakon toga urednik i voditelj emisije u razgovoru s gostima u studiju učinio isto i ponovio kako je Dragan Čović na svečanosti spajanja Pelješkog mosta stigao kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, stvari su postale jasne.

Je li moguće da novinari u susjednoj Hrvatskoj zbilja ne znaju da Dragan Čović nije član Predsjedništva BiH ili je sve namjerno potencirano, jer službeni Zagreb godinama ne priznaje Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, manje je važno od poruke koju Plenković i službeni Zagreb žele poslati Sarajevu, pozivajući na tako važan događaj samo političare iz HDZ-a koji obavljaju visoke funkcije u organima vlasti u BiH.

A šta tek kazati na činjenicu da je Plenkoviću važniji Dragan Čović od Zorana Milanovića i Jadranke Kosor, koji, također, nisu bili na svečanosti…

(SB)