Home Novosti BiH NEVJEROVATNE TVRDNJE DODIKOVOG SAVJETNIKA: „Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene,...

NEVJEROVATNE TVRDNJE DODIKOVOG SAVJETNIKA: „Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene, čini se prilično nepovratno, Konaković uspješno odolijeva napadima SDA…“

„Naša stranka je značajno naivnija i osjetljivija na SDA medije, zbog čega je labilni dio te Osmorke i njena najslabija karika“, tvrdi Tegeltija.

Političku situaciju u Bosni i Hercegovini na društvenim je mrežama komentirao Milan Tegeltija, smijenjeni predsjednik VSTV-a, a danas savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

-Mora se primjetiti da Konaković dosad uspješno odolijeva napadima na bazi političkog konflikta. SDA mašinerija mu vješto nameće konfliktni narativ ali on to prilično dobro balansira i amortizuje, ne dozvoljavajući da ga uvuku u narativ koji bi Osmorku onemogućio u uspostavljanju vlasti.

Naša stranka je značajno naivnija i osjetljivija na SDA medije, zbog čega je labilni dio te Osmorke i njena najslabija karika. SDP igra politički iskusno, SDA zadnja dva dana pojačava konfliktnu retoriku i diže ljestvicu kao zadnji adut, forsirajući Osmorki političku ucjenu na bazi “patriotizma”, poručio je Tegeltija te dodao:

-Demokratska fronta se našla u izolovanoj političkoj situaciji i prosto je otpisana kao politički faktor. HDZ joj nije oduzeo koalicioni kapacitet samo sa HDZ-om nego sa bilo kim drugim. Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene, čini se prilično nepovratno, zaključio je Tegeltija.

(SB)