Home Novosti BiH NEZAPAMĆEN SKANDAL TRESE BH. PRAVOSUĐE: „Sudija koji je bio predsjednik Krivičnog vijeća...

NEZAPAMĆEN SKANDAL TRESE BH. PRAVOSUĐE: „Sudija koji je bio predsjednik Krivičnog vijeća koje je sudilo Miloradu Dodiku ne krije da je član SNSD-a…“

Ostaje nam da vidimo kako će “moralne gromade” koje sjede u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH reagovati na fotografiju.

Da je VSTV BiH Neprijatelj broj jedan svih naroda u Bosni i Hercegovini, jasno je apsolutno svima. Nije pretjerivanje ako se kaže da je to leglo drumskih razbojnika na posredan način otjeralo iz Bosne i Hercegovine na stotine hiljada ljudi. Korupcija u svakoj pori društva, nepotizam u sferi zapošljavanja, droga u školskim dvorištima…mogao bih da nabrajam u nedogled. Da skratim, sve su to posljedice „rada“ VSTS BiH. To tijelo je svojim izborom korumpiranih sudija i tužilaca stvorilo najopasniju kriminalnu organizaciju u Bosni i Hercegovini – „Pravosuđe“, piše novinar Slobodan Vasković.

-Pokazuje to primjer sudije Spasena Kelemana. Radi se o aktuelnom sudiji Osnovnog suda u Banjaluci. Keleman nije neko ko je nepoznat široj javnosti. Naime, on je u krivičnom postupku koji je protiv Milorada Dodika vođen 2005. godine pred navedenim sudom učestvovao kao predsjednik prvostepenog krivičnog vijeća.

U tom krivičnom postupku Dodik je prvostepeno oslobođen 17. oktobra 2005. godine. Preciznije, oslobodilo ga je sudsko vijeće koje su činile sudije: Spasen Keleman, Slavica Slavnić i Snježana Kudrić.

Presudom Okružnog suda Banjaluka od 25.05.2006. godine, farsa oko suđenja Dodiku je završena, jer je vijeće tog suda u sastavu Milorad Novković, Želimir Lepir i Dragan Aćić odbilo žalbu Okružnog tužilaštva Banjaluka na prvostepenu presudu.

Keleman je nastavio da sudi sve ove godine. On je još uvijek sudija Osnovnog suda Banjaluka.

To ipak nije prepreka da on posjećuje skupove koje organizuje SNSD u Banjaluci. Tako je prije nekoliko dana Vlado Đajić objavio fotografiju sa sastanka Mjesnog odbora Motike, na kojoj se jasno vidi Keleman.

Keleman na sastanku SNSD-a

Ostaje nam da vidimo kako će “moralne gromade” koje sjede u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH reagovati na fotografiju Keleman sa partijskim drugovima. Ne bi me začudilo da se oglase nekim ispraznim saopštenjem koje neće pročitati ni portir tog tijela, piše Vasković.