Home Novosti BiH NIHAD ALIČKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO NENADU NEŠIĆU: „I tvoj pradedo je bio...

NIHAD ALIČKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO NENADU NEŠIĆU: „I tvoj pradedo je bio Bošnjak kao i moj…“

NIHAD ALIČKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO NENADU NEŠIĆU
NIHAD ALIČKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO NENADU NEŠIĆU

NIHAD ALIČKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO NENADU NEŠIĆU

-Kako je nastala u miru kada je postavljanjem barikada, posebno oko Sarajeva ocrtana slična tzv. entitska linija koja je i danas imaginarno prisutna, upitao je Aličković.

Pokretač AntiDeyton pokreta u Bosni i Hercegovini, Nihad Aličković reagirao je na gostovanje Nenada Nešića na Pink Televiziji u Srbiji.

NIHAD ALIČKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO NENADU NEŠIĆU
NIHAD ALIČKOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO NENADU NEŠIĆU

-Prva stvar koju navodi Nenad Nešić je da je tzv. republika srpska nastala u miru a branjena krvlju.

-Kako je moguće da je tzv. rs nastala u miru ako je nastala nelegalnom skupštinom srpskog naroda na Palama?

-Kako je nastala u miru kada je postavljanjem barikada, posebno oko Sarajeva ocrtana slična tzv. entitska linija koja je i danas imaginarno prisutna?

-Krvlju tzv. rs nije branjena jer tzv. rs niko nije napadao već je branjena Domovina Republika Bosna i Hercegovina Nešiću od stvaranja paratvorevine tzv. rs koja je izvršila DRŽAVNI UDAR na legitimnu Republiku Bosnu i Hercegovinu.
-Tzv. rs je stvarana krvlju to je prava činjenica i to je fakt!

Nenad kaže da je rat počeo ubistvom tzv. srpskog svata, što je apaolutna laž koje je on svjestan ništa manje nego ja. Rekao je i da su Muslimani organizovali Referendum o nezavisnosti RBiH i da su Bošnjaci nastali 1993. godine.

– Smrt tzv. srpskog svata u Sarajevu nikada nije završila pred Sudom BiH, niti ima adekvatnih dokaza niti svjedoka niti se priče onih koji stalno pričaju o tome podudaraju.
– U više navrata je u javnost dopirala informacija da je Nikola Gardović ubijem metkom RIKOŠE nakon što su slavljenici pucali zbog svadbe koja se odvijala. Mnogi izvori tvrde pa i sam sin Ramiza Delalića Ćele da on s tim nema ništa i da je stvar uzeo na sebe iz njemu poznatih razloga. Da li da bi gradio ime u gradu ili ko zna zašto to je on najbolje znao.

– Nisu Muslimani Nenade organizovali referendum nego GRAĐANI RBiH to dovoljno govori izlaznost građana među kojima je i oko 25% Srba koji su učestvovali na referendumu. Takođe i sam ratni zločinac Radivan Karadžić javno je pozvao srpsko stanovništvo da neometa sprovođenje referenduma iako oni ne bi trebali učestvovati u njemu ali da ga ne ometaju. Dakle referendum je bio apaolutno legalan jer ga je sasvim legalno organizovala tadašnja legalna vlast RBiH.
– Bošnjaci nisu nastali 1993. godine nego su vratili svoj nacionalni identitet nagon oko stotinu godina zabrane. Prije toga i tvoj pra dedo je bio Bošnjak baš kao i moj.

Dalje Nenad navodi da je živio na Baščaršiji u nekadašnjoj ulici Miloša Obilića.

– Zašto Nenade ne živiš više tu, zašto nisi ostao i ti i tvoja porodica? Koliko je čestitih Srba ostalo u svom gradu i branilo svoj grad upravo od onih koji su otišli iz grada jer su znali šta spremaju i šta se sprema glavnom gradu RBiH.

– Da ulice su u Sarajevu poštovale historiju svih naroda ali nisu svi narodi poštovali Sarajevo pa su ga na kraju granatirali, palili, pljačkali i držali pod opsadom.

– Dalje, nije Nenade nikakav dokaz naziv ulice da su Srbi živjeli u Sarajevu. Dokaz tome su Sarajlije Srbi koji žive i danas tu i historija koja nije blesava. Niko nikada nije ni rekao ni tvrdio da u Sarajevu nikad Srbi nisu živjeli tako da to poentiranje da je to dokaz, je ustvari autogol jer Srbi i danas žive u Sarajevu. Iatina bilo bi ih u većem broju da nisu otišli na brda pa danas žive umjesto u glavnom BiH gradu na Palama, u Lukavici, Petrovićima, Mokrom, na Sokocu u Zvorniku itd. Niko im to nike kriv, sami su izabrali.

Navodiš da je prvi ratni zločin počinjen 26/27. marta 1992. godine u Sijekovcu kod hrvatske granice te da je tu ubijeno 70 civila od strane muslimana i “Teritorijalne Odbrane Muslimana” i Hrvatska vojska.

– Za tvoju informaciju, prema navodima Centra za istraživanje ratnih zločina tzv. republike srpske, napad na Sijekovac izvele su jedinice regularne Hrvatske vojske, Zbora narodne garde (ZNG) i paravojne formacije Hrvatske obrambene snage (HOS). Dakle nigdje se ne alominje niti TORBiH niti Muslimani, niti je postojao TO Muslimanski, niti šta slično tome.

– Nenade, broj žrtava u Sijekovcu je po navodima medija iz tzv. rs 46. Prvo je po vašim navodima ubijeno devet pa onda još 36 stanovnika sela što iznosi 46 a ne 70 kako ti to duplaš. Matematika ti nike dobra strana.

Tvrdiš da neko ko je živio u Sarajevu ne može biti agresor na svoj grad?! A ond kažeš to su bile legitimne linije. Haha.

– Ovako odvratnu laž odavno niko nije izjavio. Pa ko je granatirao Sarajevo? Turci, Njemci, Japanci, Vanzemaljci, Klingonci, Hobbiti? Ko Nenade? Da granatirali su ga Srbi prvo iz uniformi JNA a onda iz uniformi tzv. vrs-a. Tu su presude, fakti, snimci, fotografije, dokazi. I nemoj da se praviš budala Nenade.

– I Nenade kako su to odjednom legitimne linije nekakve ako je sama tzv. rs nelegitimna bila, ali je bilo po tebi legitimno granatirati i pucati ali niste vi granatirali i pucali je li? Pitam pa ko je?
– I naravno boli te činjenica kada ti čak i neki Beograđani kažu da ste vi granatirali Sarajevo. Ne ti, jasno nam je da ai bio balavac, ali oni stariji jesu. Malo stariji jesu. Familija, jeste. Poznanici, komšije, TADAŠNJE SARAJLIJE i današnje samo još po rođenju Sarajlije a Sebi, da oni su granatirali Sarajevo.

Znaju to Beograđani jer je i njih nekoliko dolazilo na ispomoć oko Sarajeva. Zato znaju a ti se praviš mulac i zato te boli, jer oni znaju.

Navodiš kako te se optužuje za granatiranje Sarajeva samo jer ti slaviš odredenu slavu.

– Kako jadan pokušaj populizma pomiješanog sa pokušajem stvaranja empatije kod neupućenih gledalaca. Kako jeftin pokušaj.

A onda Nenade vrhunac povala i laži. Navodiš kako su Srbi ugroženi u većem BH entitetu, kako Srbi tu nemaju nikakva prava, kako se nad njima sprovodi nasilje bez kazne. A onda navodiš “nemile” događaje u Zenici, Konjicu i Mostaru?!
– Toliko bezobrazno nastupaš da je i Srbima u Sarajevu muka da te slušaju posebno znajući da si ti nažalost Ministar sigurnosti BiH.

– Koji su to Srbi ugroženi u ovom entitetu? Nabroj nam te Srbe ili neka se jave slobodno da vidimo koliko i zašto su ugroženi?!

– Koji to Srbi nemaju nikakva prava u Federaciji lažove jedan?

– Nad kojim se to Srbina vrši nasilje i to bez kazne?

– Hoćeš da pričamo o ugroženosti, nasilju i neimanju prava Bošnjaka u genocidom stvaranoj tzv. republici srpskoj?

O Bošnjacima kojima se negira maternji jezik, nacionalni identitet, o Bošnjacima koji se redovno orivode na nekakve navodne informativne razgovore u policijske stanice, o Bošnjacima koji su pretučeni ko zna koliko puta, o Bošnjacima kojima se redovno truje stoka, pale sijela, traktori, obijaju kuće, vikendice, povratničke kuće, koji imaju redovne probleme sa vađenjem dokumenata, papira, o redovnim provokacijama, grafitima na njihovim kućama, garažama, provociranju, uništavanju džamija, razbijannu prozora, bacanju svinjskog mesa u šehidska mezarja, vršenja niždi oko džamija, paljenju i trganju zastava, nasilnom izmišljenom kažnjavanju zbog isticanja zastave sa ljiljanima, itd itd itd. pa čak i ubistvima Nenade, hoćeš da pričamo o tome? A koji su Sebi to doživjeli u Sarajevu npr.?

– Koja je to starica nestala i zašto njen nestanak ako je i nestala pripisuješ Bošnjacima i zašto mora biti da je nestala jer je Srpkinja ako je uopšte nestala?!

DAKLE NENADE NEŠIĆU, smanji doživljaj. Ja vjerujem da bi i sam mogao da povratiš na sve gluposti koje si iznio u javnost kada bi snimak pogledao.

Ovako obiman broj laži i manipulativnih netačnih informacija je neprirodan za jednog visokorangiranog političara BOSNE I HERCEGOVINE, a ti to jesi. I s obzirom da obnašaš odgovornu funkciju ne smiješ iznositi ovako veliki broj neistina i laži.

Zar te nisu učili kao dijete da NE VALJA LAGATI ili se ti vodiš Dobricom Ćosićem:

Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno, poručio je Aličković.

PROČITAJTE I: PROVOKACIJE/ Plenkovićev kabinet nakon nedolaska u Predsjedništvo BiH: Komšić nije izabran voljom Hrvata