Home Novosti BiH Nina Bukejlović iz SDS-a se izjasnila kao “Bošnjakinja” i uzela bošnjački mandat...

Nina Bukejlović iz SDS-a se izjasnila kao “Bošnjakinja” i uzela bošnjački mandat u NSRS

Nina Bukejlović iz, ni manje ni više, SDS-a izjasnila se kao “Bošnjakinja” kako bi se domogla mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS). Tako je stranka čije je kompletno osnivačko rukovodstvo završilo kao osuđeno za genocid i najteže zločine protiv Bošnjaka, došlo na “pamet” da svoju zastupnicu podvale u NSRS kako bi, tim putem, blokiralo upostavu vlasti bez glasa “bošnjakinje Bukejlović”. Čini se da prevarama na Općim izborima 2018 u Bosni i Hercegovini nema kraja.

Centralna izborna komisija (CIK) danas je zaprimila žalbu da se Nini Bukejlović oduzme mandat zastupnice u NSRS jer se Bukejlović, na izborima 2016.godine, izjasnila kao Srpkinja dok je, na ovim izborima 2018.godine, odlučila postati “Bošnjakinja” kako bi se dokopala skupštinskog mandata a SDS “poluge” za formiranje vlasti u RS.

CIK je još 2014.godine zastupnicima Harisu Plehi i Rasimu Smajiću oduzeo mogućnost da uzmu mandate srpskog naroda u Parlamentu Federacije BiH jer su se pisali k2o “Srbi”, iako su na prethodnim izborima bili izjašnjeni kao “Bošnjaci”. Sada kod Bukejlović je ista situacija: na prošlim izborima se izjasnila kao srpkinja dok je za ove izbore promijenila naciju i postala “Bošnjak” kako bi u ime SDS-a “predstavljala Bošnjake”.

Da li će CIK imati minimum morala i poštovati zakone pa Bukejlović oduzeti mandat za “predstavljanje Bošnjaka” i to iz redova SDS-a, ostaje da se vidi u narednih nekoliko dana ali svakako treba reći da se radi o jednoj o najmizernijih prevara u izbornom procesu, na kraju vrlo sličnom onome u slučaju Pleho, Smajić ali i u drugim slučajevima zloupotrebe nacije radi otimanja tuđih, nacionalnih stolica u predstavničkim domovima.

Izvor: BNN.BA