Home Novosti BiH NOVA VELIKA UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: Hoće li krivično odgovarati oni koji...

NOVA VELIKA UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: Hoće li krivično odgovarati oni koji ne budu poštovali odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta… (VIDEO)

Dodik je u nekoliko navrata ranije prijetio da će sazvati hitnu sjednicu NSRS-a na kojoj će se raspravljati o budućnosti tog bh. entiteta ukoliko visoki predstavnik nametne odluke o državnoj imovini.

Iz OHR-a još ni riječi da li pripremaju izmjene Krivičnog zakona BiH kojim bi krivično gonili sve one koji ne poštuju nametnute odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta, no, zabrinutost u Dodikovim redovima je sve veća kako se bliži Schmidtova odluka o državnoj imovini.

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska uporno ponavlja kako Schmidtove odluke neće biti objavljene u Službenom glasniku Republike Srpske niti poštovane na teritoriji RS-a, a podršku za svoje stavove dobio je i od ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova.

Dodik je u nekoliko navrata ranije prijetio da će sazvati hitnu sjednicu NSRS-a na kojoj će se raspravljati o budućnosti tog bh. entiteta ukoliko visoki predstavnik nametne odluke o državnoj imovini.

Da u Dodikovim redovima vlada zabrinutost svjedoči i dio video-priloga na RTRS-u, javnom servisu pod kontrolom SNSD-a, uz salve uvreda na račun Schmidta.

Video pogledajte u nastavku.

https://twitter.com/SlobodnaBosna/status/1664127995840278529?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1664127995840278529%7Ctwgr%5E8f3145ce7ed5797ac88e0b772c073f70bd5b1ecb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.slobodna-bosna.ba%2Fvijest%2F303326%2Fuzbuna_u_dodikovim_redovima_hoce_li_krivichno_odgovarati_oni_koji_ne_budu_postovali_odluku_visokog_predstavnika_christiana_schmidta_video.html

Previous articleVulić osula paljbu po Murphyju: Jasna nam je tvoja poruka! Možemo samo reći: Ne daj Bože da se ti nešto pitaš
Next articleŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ VRŠI PRITISAK NA SCHMIDTA: Traži od visokog predstavnika da tuži Srbiju za agresiju i genocid nakon presuda Stanišiću i Simatoviću
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.