Home Novosti BiH Novinar u Americi rasplakao ženu iz Bosne i Hercegovine: Pogledajte snimak koji...

Novinar u Americi rasplakao ženu iz Bosne i Hercegovine: Pogledajte snimak koji se pojavio

Novinar u Americi rasplakao ženu iz Bosne i Hercegovine: Pogledajte snimak koji se pojavio
Novinar u Americi rasplakao ženu iz Bosne i Hercegovine: Pogledajte snimak koji se pojavio

Američki medij Dose of Society nedavno je na TikToku podijelio isječak iz anekte s jednom ženom koja je rodom iz BiH. Naime, novinar ovog medija slučajnoj prolaznici postavio je pitanje o tome koji bi savjet dala mlađoj verziji sebe, a tokom razgovora ispostavit će se da je žena izbjegla iz BiH i doselila u SAD 1998. godine.

“Preživjela sam rat u ranim devedesetim,. Dolazim iz Bosne, doselili smo ovdje 1998. godine.

Hvala Americi što nas je primila i dala nam mogućnost da radimo što god želimo u našim životima”, rekla je na početku.

“Ja sam medicinska sestra, radim na hirurgiji, viđam takve situacije na dnevnoj bazi. Mogu samo reći ljudima da uživaju sa svojim voljenima. Provode što više vremena s porodicom i uživaju u životu. Budite zahvalni što ustajete svako jutro i što ste zdravi, što imate posao i to je to”, objasnila je.

No, novinara je zanimalo zašto je žena stavila naglasak na voljenje, a ona je naglasila da je bila razdvojena od svoje porodice i da su neki od članova u međuvremenu preminuli.

“Sad ćete me rasplakati jer sam izgubila mnoge ljude u ratu. Bili smo razdvojeni i neki od njih su preminuli. Jednostavno ih ne viđate i nedostaju vam. Kada vas ljudi pitaju:

Nedostaje li vam dom? Da, nedostaje nam’. Zapravo, svaki put kad odete kući, sve je više i više grobova koje trebate posjetiti.

Zato, veoma je važno da provodite vrijeme sa svojim voljenima”, rekla je žena koja se na kraju i rasplakala.

Snimak je ubrzo privukao pažnju korisnika TikToka, a neki od njih su podijelili da su se pronašli u njenim odgovorima.

“Ja sam iz Hrvatske i osjećam njenu bol. Vodio se isti rat, imala je sreće što je preživjela, ali sada joj preostaje puno emocija s kojima se mora nositi”, “Kakva predivna žena sa snažnom porukom”, “U SAD sam došao iz Bosne 1994. godine. Volite ovu zemlju! Hvala vam!

Osjetite njenu ljubav i bol”, “Kao nekoga iz istočne Evrope, ovo me rasplakalo”, “Bio sam samo dijete kada je počeo rat u Bosni i Hrvatskoj”, bili su samo neki od komentara – prenosi Klix.

Pogledajte snimak.

@doseofsociety

The devastating effecrs of war ♥️

♬ original sound – Dose of Society