Home Novosti BiH CRNOLISTAŠ ALEKSANDAR VULIN SE JAVIO ZA RIJEČ: “Zapad hoće da ukine RS,...

CRNOLISTAŠ ALEKSANDAR VULIN SE JAVIO ZA RIJEČ: “Zapad hoće da ukine RS, Vučić je ‘garant’ Daytona”

Odgovarajući na pitanje lista “Novosti” da li strahuje od “totalne demontaže Republike Srpske i da li je njen predsjednik Milorad Dodik kadar da izdrži pritiske Amerike”, Vulin je rekao da nema ni najmanju sumnju da će se Dodik oduprijeti pritiscima sa Zapada.

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, koji se nalazi na američkoj “crnoj listi”, rekao je da Srbi konačno moraju da shvate da Evropska unija ne želi Srbiju u postojećim granicama, kao i da Zapad hoće da ukine bh. entitet Republiku Srpsku i da “umjesto ujedinjenih, ima razjedinjene Srbe”.

Vulin je naglasio da je neophodno shvatiti da je priznanje Kosova preduslov za nastavak pregovora sa EU, te da će se Srbi, što prije to shvate, prije okrenuti sebi i svojim interesima.
“BRICS je prilika da Srbija bude među prijateljima, kojima ne mora da predaje svoju državnost u zamenu za neprekidne laži”, istakao je Vulin.

Kada je riječ o potezima Prištine i zapadnim reagovanjima na njih, Vulin, doskorašnji direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije, istakao je da je Zapad na strani premijera Kosovo Aljbina Kurtija i da ga podržava u svemu.

“Nekada im ne odgovora njegova potreba da pokazuje silu, ali mu nikada neće uskratiti pomoć i zaštitu. Oni imaju isti cilj, a to su nezavisno, etnički čisto i od Srbije priznato Kosovo, slaba i umanjena Srbija, ukinuta Republika Srpska i razjedinjeni Srbi”, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, bilo bi dovoljno da se sve riješi da iz EU Kurtiju ukinu emisiju eura dok ne uspostavi nesmetano funkcionisanje dinara, ali da to Unija neće uraditi.

Odgovarajući na pitanje lista “Novosti” da li strahuje od “totalne demontaže Republike Srpske i da li je njen predsjednik Milorad Dodik kadar da izdrži pritiske Amerike”, Vulin je rekao da nema ni najmanju sumnju da će se Dodik oduprijeti pritiscima sa Zapada.

“Dodiku pokušavaju da zabrane učešće na izborima otvoreno, a Vučiću isto to pokušavaju da nametnu, samo prikriveno. Sve što se radi RS-u uvijek je samo priprema za Srbiju. Znam da će predsjednik Dodik izdržati, kao što znam da će predsjednik Vučić nastaviti da brani RS”, ocijenio je Vulin.

On je zaključio da ne može biti ukidanja ovog bh. entiteta sve dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju.

“Namjerno kažem Vučić, a ne vlast ili koalicija. Samo dok Vučić vodi državu Srbiju ona će biti čvrst garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i zaštitit će Republiku Srpsku. Da o tome odlučuju mnogi drugi političari, pa i iz naše koalicije, odavno bi RS bila proglašena za teret koga se treba osloboditi”, rekao je Vulin.