Home Novosti OBJAVLJENA IMENA: Evo ko su kafanski junaci sa videozapisa koji pjevaju šovinističke...

OBJAVLJENA IMENA: Evo ko su kafanski junaci sa videozapisa koji pjevaju šovinističke pjesme

S ovakvim sramnim činom imenovani su obrukali policijski poziv, policijsku uniformu i značku. STRANKA PRAVDE I POMIRENJA ovim javnim objavljivanjem imena policajaca želi da individualizuje sramno ponašanje državnih činovnika, nikako da odnose i pojave u društvu generalizuju.

Objavljena imena i prezimena svih policajaca koji su pjevali uvrijedljive pjesme.

“Građanima Priboja i ostalih sandžačkih gradova bošnjačke nacionalnosti nesvakidašnju novogodišnju čestitku uputio je pripadnik PU Priboj Marko Pantović objavom videozapisa na svom Facebook profilu na kome se pripadnici policije i njihove starješine u jednom pribojskom ugostiteljskom objektu vesele uz šovinističke i zastrašujuće pesme: ‘Srebrenice, tako si mi mila, dabogda se triput ponovila. Oj Pazaru, novi Vukovaru, Oj Sjenice, nova Srebrenice, Oj Fatima, đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika…’’, stoji u saopćenju SPP Priboj.

Od ovih groznih stihova običnom svijetu se ledi krv u venama, a kada ih pjesmom i urnebesnim povicima ukrase pripiti policajci države Srbije, u tom slučaju ovo se može objasniti samo kao govor mržnje, nastavak društvenog konsezusa oko veličanja ratnog zločina i vrijeđanja žrtava strašnih ratnih zločina, a naposlijetku ovo je otvorena prijetnja autohtonom bošnjačkom narodu na ovim prostorima od činovnika države Srbije da će se ponoviti Vukovar i Srebrenica!

Dužnost nam je i obaveza da javnost upoznamo ko su ti kafanski junaci sa videozapisa: Vidosav Avramović, Marko Ž(Z)ujić, Milojica Bjelović Mime, Marko Klisura, Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i pomenuti Marko Pantović.

S ovakvim sramnim činom imenovani su obrukali policijski poziv, policijsku uniformu i značku. STRANKA PRAVDE I POMIRENJA ovim javnim objavljivanjem imena policajaca želi da individualizuje sramno ponašanje državnih činovnika, nikako da odnose i pojave u društvu generalizuju”, saopćeno je iz stranke.

Mnoga udruženja koja se bore za prava manjina u Srbiji zahtjevaju da svi policajci koji se pojavljuju na snimku budu suspendovani.

(SB)