Home Archive Od februara počinje škola odbojke za djevojke

Od februara počinje škola odbojke za djevojke

U Srebrenici će od narednog mjeseca početi sa radom Ženska odbojkaška akademija “Mikasa” koja je dobila podršku i zvaničnika Opštine Srebrenica.

 

 

Almir Žilić predsjednik Ženske odbojkaške akademije “Mikasa” iz Tuzle danas se susreo sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i zamjenikom načelnika Nerminom Alivukovićem koju su prepoznali značaj jedne ovakve akademije.

“Načelnik i zamjenik načelnika obećali su nam podršku u osnivanju ove akademije u Srebrenici za koju očekujemo veći uspjeh nego u Tuzli”, ističe Žilić.

On kaže da se upisati mogu djevojčice i djevojke od 7 do 20 godina koje žele aktivno da se bave odbojkom i da će za sve biti organizovani besplatni sistematski pregledi.

 

U martu regionalni turni u Srebrenici

 

Već za mart Žilić je najavio regionalni turnir u odbojici koji će okupiti ekipe iz regiona.

“Očekujemo učešće deset ekipa iz regiona a cilj nam je da djevojke iz Srebrenice uključimo u neki sistem takmičenja”, ističe Žilić.

On kaže da je ovim projektom planirano da se okupi oko 100 djevojaka i djevojčica i da podršku daje osnovna škola i lokalna uprava kao i Međunarodni forum solidarnosti “Emmaus” u Potočarima.

Uskoro će se održati i kasting za trenere koji će proći obuku, a tokom projekta biće i predavanja o zdravoj ishrani koju će držati stručnjaci iz naše zemlje.

 

(esrebrenica.ba)