Home Novosti BiH OGLASIO SE NOVINAR RTRS-A OSUMNJIČEN ZA NEGIRANJE GENOCIDA: Poslao je sramnu poruku…

OGLASIO SE NOVINAR RTRS-A OSUMNJIČEN ZA NEGIRANJE GENOCIDA: Poslao je sramnu poruku…

Đuričić nije iznenađen postupkom Ćamila Durakovića

Novinar RTRS-a Branimir Đuričić oglasio se nakon što je danas predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Ćamil Duraković Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnio krivičnu prijavu protiv njega, zbog negiranja genocida u Srebrenici.

U objavi koju je napisao na svom Twitter nalogu djelovao je krajnje iznenađen oviakvim postupkom, bez obizra što je izmjena u Krivičnom zakonu BiH kojom se kažnjava svako negiranje genocida stupilo danas na snagu.

“Počelo je. Kako saznajem protiv mene je već podnesena krivična prijava zbog stavova izrečenih na Twitteru”, napisao je Đuričić.

“Od danas je i formalno na snazi Zakon o negiranju genocida u Srebrenici. Kazna zatvora do pet godina zatvora. Uz iskreno uvažavanje bošnjačkih stradalnika u Srebrenici, kao potomak žrtava istinskog, jasenovačkog genocida i borac za slobodu izražavanja kažem u Srebrenici nije bilo genocida”, napisao je Đuričić.

(SB)

Previous articleINZKO OBJASNIO ZAŠTO MU JE TOLIKO TREBALO DA PRIMJENI BONSKE OVLASTI: Nije mu jasno kome će Dodik predati peticiju…
Next articleSELMO CIKOTIĆ O DODIKOVOJ NAJAVI MOBILIZACIJE ENTITETSKE POLICIJE: “Reagirat ćemo na vrijeme…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.