Home Novosti BiH Oglasio se Sadik Hasanović po posljednji put: Oca i majku su mi...

Oglasio se Sadik Hasanović po posljednji put: Oca i majku su mi iz Srebrenice protjerali u julu 1995. godina! Poštujem Srbiju. Onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje!”

S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjavanje na ovo sve – poručuje Sadik Hasanović

Pjevač Sadik Hasanović, finalista posljednje sezone “Zvezde Granda” pjevao je o klanju Srba po Bratuncu, a povodom toga oglasio se na društvenim mrežama.

Nakon što su “isplivali” video snimci i izazvali bijes javnosti, on se tim povodom oglasio na Facebooku.

Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj djed je bio violinista, otac pjevač. Ja sam nastavio s pjevanjem, kako kod nas kažu s koljena na koljeno.

Ali ako neko od mene očekuje da biram između oca i porijekla, umjesto uspješne karijere ja bez dileme biram ono prvo. Oca, porodicu i moje porijeklo, a pjevati nikada prestati neću!

Ovih dana me brutalno napadaju. Znam teško je nas na Balkanu pomiriti, činimi se da to ne možemo niko pa neću ni ja, a volio bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale “Zvezde Granda” i dokazao.

A sad malo surove istine. Nije ovaj mladić, onda dječak Sadik rođen u Švicarskoj a danas živi u Srebreniku zato što je htio da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice protjerali u julu 1995. godina i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte.

Vidim sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže da sam neke izdao, a neke uvrijedio i kupe poene na meni. U politiku se ne miješan, to me ne interesuje- I ovo želim javno reći, bez obzira šta ko o tome misli.

Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice. Nizašta pa ni za uspješnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju. Onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete.

S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjavanje na ovo sve. Vaš Sadik Hasanović.

Previous articleŠAROVIĆ NIJE OPTIMISTA: “Mislim da je smiješno da se uopšte može zamisliti da…”
Next articleU pritvoru preminuo osuđenik za ratne zločine u BiH
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.