Home Novosti BiH Oštra poruka Dodiku: Je li vas kao čovjeka i roditelja sramota

Oštra poruka Dodiku: Je li vas kao čovjeka i roditelja sramota

Udruženja koja okupljaju majke Srebrenice i članove porodica žrtava uputila su reakciju na izjave Milorada Dodika, trenutno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Vaša ekselencijo, gospodine predsjedniče,

Gostujući u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV-u ponovo ste, kao bezbroj puta do sada, iznijeli niz laži i kleveta na račun žrtava genocida u Srebrenici.

Vi, koji ste prvi iz Republike Srpske priznali genocid u Srebrenici i tada dobili podršku i nas majki, okrenuli ste ploču i sada negirate genocid, vrijeđate majke, tvrdite da ste, navodno, zvali ubijene koji se nalaze u mezarju u Potočarima.

Vaša ekselencijo, gospodine predsjedniče,
Prevršili ste svaku mjeru ljudskosti i etike. Da li Vas je kao čovjeka i roditelja sramota što ne stojite iza onog što ste još davno priznali? Zašto sada omalovažavate i vrijeđate žrtve?

Krajnje vrijeme je da prestanete ili izađete u javnost sa imenima osoba koje sta navodno zvali telefonom.

Ne računajte s tim da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina, to nikada nećemo dopustiti! Pokušajte biti čovjek”, navedeno je u reakciji Udruženja “Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa”, Udruženja “Žena Podrinja” Bratunac, Udruženja “Žena Srebrenice” Tuzla, i Udruženja građana “Srebreničke majke”.

(Radio Sarajevo)

Previous articleNa Srebrenicu je izvršena politička agresija
Next articleSVETLANA CENIĆ BEZ PARDONA, EKSPRESNO DEMOLIRALA STANIVUKOVIĆA: “U razgovoru o toliko žrtvi upotrebiš ‘Čiča-miča gotova priča’ i MISLIŠ DA SI FACA…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.