Home Novosti BiH OŠTRA PORUKA ŽELJKA KOMŠIĆA: Ako Dodik želi osamostaljenje RS-a, neka pokuša i...

OŠTRA PORUKA ŽELJKA KOMŠIĆA: Ako Dodik želi osamostaljenje RS-a, neka pokuša i za dva dana doživio bi debakl

Na današnji govor Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje je glavna tema visoki predstavnik i gdje je Dodik govorio o otcjepljenju, mirnom razilaženju i slično, reagirao je Željko Komšić, član Predsjedništva.

“S obzirom da se poziva na Skupštinu koja je donosila političke odluke o sprovođenju genocida, i da su baš na bazi tih odluka politički i vojni dužnosnici iz RS osuđeni za genocid, najnoviji Dodikovi pozivi samo su nastavak kontinuiteta genocidne politike”, direktan je Komšić.

Dodik je, govoreći na posebnoj sjednici o radu visokog predstavnika, između ostalog, ponovo najavio referendum o otcjepljenju, RS je nazvao “državom”…

“Međutim, ovaj put to neće proći jer su svi oni koji vole državu Bosnu i Hercegovinu jači za jedno veliko generacijsko iskustvo, a ni genocidna politika nema sredstava za provođenje iste. Šta više, za dva dana bi doživjeli potpuni debakl. Ako želi vidjeti nestanak RS-a neka pokuša provesti to što govori. Pošto sam siguran da to ne želi, Dodiku bi bilo bolje da se okrene rješavanju stvarnih problema građana, a ne da se moramo raspravljati o njegovim ispadima”, navodi Komšić.

Podsjetimo, Dodik je pripremio zaključke koje bi NSRS danas trebala usvojiti, a koji se tiču odnosa entiteta RS prema instituciji OHR-a, a spominju se i tužbe bivših visokih predstavnika.

Previous articleMilorad Dodik se ponovo raspričao: “Schmidt je čovjek kome biografija daje legitimitet za neke političke borbe u njegovoj zemlji, ali on nije prihvatljiv za RS”
Next articleMirko Šarović žestoko odbrusio Miloradu Dodiku: “Gdje si bio kada sam je bio proganjan od njih?”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.