Home Novosti OŠTRA REAKCIJA INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA IZ KANADE: “Paljitelji zastave BiH ne...

OŠTRA REAKCIJA INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA IZ KANADE: “Paljitelji zastave BiH ne mogu naštetiti državi, mogu samo sebi, to je ANTIDRŽAVNI ČIN”

Pravo je pitanje zašto im smeta simbol bosanskohercegovačke slobode, nezavisnosti i državnosti i to baš u ovom trenutku?

U opštini Prozor-Rama zapaljena je zastava BiH koja se nalazila na prostorijama Udruženja nevinih žrtava rata “Crni vrh”, u Ulici kralja Tomislava.

Paljenje zastave kao najbitnijeg simbola države je sraman, neljudski, antibosanski, potez suprotan međunarodnom pravu, Povelji Ujedinjenih nacija i zakonima Evropske Unije, kažu iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

“Negiranjem države BiH, paljitelji zastave negiraju sebe i sve one koji ih podržavaju u antibosanskom djelovanju. Pravo je pitanje zašto im smeta simbol bosanskohercegovačke slobode, nezavisnosti i državnosti i to baš u ovom trenutku? Kriminalizacija državne zastave i njeno stavljanje u kontekst prekrajanja historijskih činjenica o stoljetnoj državnosti i nezavisnosti države BiH i reviziji sudskih činjenica o agresiji, udruenom zločinaćkom poduhvatu i genocidu je sastavni dio antidržavne kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u matici i dijaspori. Paljenje državne zastave jasno daje do znanja da su paljitelji sastavni dio te kampanje, da ne služe svojoj državi, ponosnoj BiH, već da služe antibosanskoj koaliciji. Nehuman odnos prema bosanskohercegovačkoj državi jasno govori o karakteru njihove ličnosti.

Njihov antidržavni potez ima cilj negirati kontinuitet državnosti i nezavisnosti BiH. Ali trebaju znati da je BiH mnogo jača od njih i njihovih neljudskih poteza”, ističe se iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Previous articleNIKO DODIKA NIJE TAKO ISKRITIKOVAO KAO SRPSKI ISTORIČAR: “Dodik je tragikomična replika Dučea u projektu SRPSKOG SVETA koji propada istom…”
Next articleBiH TRAŽI OD HRVATSKE PREUZIMANJE OSUMNJIČENIH RATNIH KOMANDANATA: Milanovićeva reakcija burna: “Taj film ne bute gledali!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.