Home Novosti BiH OŠTRA REAKCIJA VOJINA MIJATOVIĆA: “Ukoliko bilo ko u ovoj državi pomisli da...

OŠTRA REAKCIJA VOJINA MIJATOVIĆA: “Ukoliko bilo ko u ovoj državi pomisli da pomjeri izbore moraju da znaju da će dočekati…”

Smatra da je razgovor o izbornoj reformi promašena tema.

“Ukoliko bilo ko u ovoj državi pomisli da pomjeri izbore moraju da znaju da će dočekati SDP i građane BiH na ulicama”, kazao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, komentirajući najave mogućeg pomjeranja izbora za N1 televiziju.

Prema njegovim riječima, nije Izborni zakon doveo do krize u BiH.

“Kriza je u Banjoj Luci. Kriza stanuje na adresi SNSD-a i Milorada Dodika. Bespredmetno je razgovarati o izmjenama Ustava i Izbornog zakona sve dok traje nikad direktniji udar na Ustav BiH koji provode Milorad Dodik i njegov režim u Banjoj Luci”, istakao je.

Smatra da je razgovor o izbornoj reformi promašena tema.

“Sve dok traju ti nebulozni pregovori i razgovori, Milorad Dodik ne staje i samo ide korak naprijed. Bojim se da ukoliko budemo nastavili ovako da se ponašamo, da ćemo se jedno jutro probuditi u dijelu BiH i onda ćemo moći da vodimo pregovore oko dijela BiH, ne čitave zemlje”, kazao je.

Pita se zašto pravosudne institucije ne reaguju na “evidentan udar na Ustav BiH”.

“Da li su te institucije otete od strane vladajućih, pa u jednom dijelu ili trećini Milorada Dodika ili SNSD-a? Imamo jednu lošu naviku u BiH, a to je da stalno prizivamo međunarodnu zajednicu. Zaboravljamo da smo nezavisna država, članica UN-a, koja ima svoje institucije. Ključno je pitanje zašto institucije BiH ne rade svoje posao”, kazao je.

(SB)