Home Novosti BiH Oštra retorika: Hrvatska predsjednica poručila da neće stati dok ne promijeni izborni...

Oštra retorika: Hrvatska predsjednica poručila da neće stati dok ne promijeni izborni zakon u BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da neće dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod.

Kazala je to u intervjuu za Radio Vitez tokom prekjučerašnje posjete pojedinim područjima BiH.

“Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog izbornog zakona koji diskriminira naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspjeti. Ne prihvaćam podlu floskulu o tome da se Hrvatska miješa u unutarnja pitanja druge države. Naš Ustav, Ustav Republike Hrvatske, nam nalaže skrbiti o našem narodu u Bosni i Hercegovini”, kazala je Grabar-Kitarović.

Nadalje, kaže ona, Hrvatska prema Daytonskom mirovnom sporazumu, čiji je Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine, ima obvezu skrbiti o stabilnosti Bosne i Hercegovine, a te stabilnosti, tvrdi ona, nema bez punoga ostvarenja prava Hrvata u BiH.

“Oni koji narušavaju prava Hrvata su oni koji destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu, državu u koju se toliko zaklinju. U meni vi, Hrvati Bosne i Hercegovine, uvijek imate prijatelja i saveznika, u mojem uredu ste uvijek dobrodošli, za razliku od onih dugih 15 godina moje dvojice prethodnika, 2000.-2015. A neki drugi? Oni bi najradije da ne glasate, jer znaju da vaše povjerenje nikad neće imati”, rekla je hrvatska predsjednica.

(Klix)