Home Novosti BiH OŠTRO IZ WASHINGTONA, NAKON IZBORA U SRBIJI: „To je sramota, nadam se...

OŠTRO IZ WASHINGTONA, NAKON IZBORA U SRBIJI: „To je sramota, nadam se da će svi moji prijatelji otići iz Srbije dok još mogu…“

Na rezultate izbora u Srbiji u mnogome su utjecali fiktivni glasači iz bh. entiteta Republika Srpska.

Profesorica Ivana Stradner, savjetnica u Fondaciji za odbranu demokracije iz Washingtona, na društvenim je mrežama komentirala izborne rezultate u Srbiji.

-Nazovimo stvari pravim imenom: Washington podržava Vučića kao “stup stabilnosti” i ne mari za demokraciju. I Washington je 90-ih podržavao Miloševića kao “stup stabilnosti”. To je sramota i nadam se da će svi moji prijatelji otići iz Srbije dok još mogu.

Srbija je na putu da postane Bjelorusija i Washington neće maknuti prstom sve dok Vučić posluje sa SAD-om. Jako je tužno vidjeti kako je Srbija postala mafijaška država poput Rusije 90-ih.

Ne čudi što Vučić nakon brojnih nepravilnosti “pobjeđuje” na izborima. Kao i njegov mentor Milošević, stručnjak je za izborne manipulacije. Nije tajna da Washington podržava Vučića. Ne sumnjam da ćemo jednog dana dočekati Vučićev kraj, poručila je Stradner.

-Vučićeva opozicija poziva građane na prosvjed protiv nepravilnosti na izborima u Srbiji. Danas sam gledala snimke i bilo je kao 90-ih za vrijeme Miloševića (vjerovatno i gore nego ’96), dodala je Stradner.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je lista “Srbija ne smije da stane” osvojila “nesumnjivo najviše” glasova i na gradskim izborima u Beogradu.

„Lista Srbija ne smije da stane je prva, pobjednička s 38,5 posto glasova“, rekao je Vučić novinarima.

Na rezultate izbora u Srbiji u mnogome su utjecali fiktivni glasači iz bh. entiteta Republika Srpska.