Home Novosti OVO SE VUČIĆU NIMALO NEĆE DOPASTI, NENAD ČANAK BIO JE JASAN: “Kosovo...

OVO SE VUČIĆU NIMALO NEĆE DOPASTI, NENAD ČANAK BIO JE JASAN: “Kosovo je nezavisna država, i to…”

…lično mislim, a svako može da se u to isto uvjeri ako ode u Đakovicu.“

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da lično misli da je “Kosovo nezavisna država”.

Čanak je za televiziju Happy izjavio da on „to lično misli“, a da svako može da se u to isto uvjeri „ako ode u Đakovicu“.

„Ako odete u Đakovicu, onda vidite da imaju svoju policiju, svoje sudstvo, policijski sistem koji funkcioniše“, rekao je Čanak.

On je na pitanje novinara rekao da zbog takvog stava „ne smatra sebe izdajnikom“. “Da je bio referendum u vrijeme Galilea – da li je zemlja ravna ploča, bilo bi 99 odsto da jeste, ali to i dalje ne znači da je zemlja ploča, već da ljudi to misle“, kazao je Čanak komentarišući stavove koji o Kosovu preovlađuju među građanima Srbije.

Čanak je rekao da je nakon razgovora sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem došao do zaključka da su njegovi stavovi „u nekim sferama što govori, istina, a u nekim sferama to su politički konstrukti“.

„Nije baš crno-belo. Ali, da se zatvore oči, da patriotski ne vidiš ono što je stvarnost, to nije dobra politika“, rekao je Čanak, piše N1.rs.

(SB)