Home Novosti BiH PANIKA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA, NE MOGU DA PRIHVATE PORAZ: Tvrde da su...

PANIKA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA, NE MOGU DA PRIHVATE PORAZ: Tvrde da su prevareni od bošnjačkih stranaka potpomognutih CIK-om

Zahtijevaju i poništavanje glasova ili ponavljanje izbora u područjima s fiktivnim prijavama.

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem za javnost u kojem ističe kako pokušaji prevara s elementima krivičnih djela izborne prevare ne smiju obeščastiti izborni proces lokalnih izbora u Mostaru.

– Najočigledniji primjer fiktivnih promjena adresa stanovanja dogodio se u gradskom području Jug gdje su bošnjačke stranke radile izborni inženjering prijavama na lažne adrese (B.B. – bez broja) kako bi mijenjale izborni rezultat. Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je zaprimilo krivičnu prijavu izborne prevare i pokušaja namještanja lažnog rezultata izbornog procesa i očekujemo skoro uključivanje policijskih institucija, navode iz HNS-a.

HNS prikupio je svu dodatnu dokumentaciju i za slične aktivnosti na drugim gradskim područjima gdje je, kako ističu, došlo do lažnog preseljavanja osoba iz jednog (većinskog nacionalnog) u drugo (manjinsko nacionalno) gradsko područje.

– S obzirom na to da smo jedina institucija koja želi vratiti demokratiju u Mostar, ostajemo i jedina institucija i politički subjekt koji želi spasiti izborni proces koji je duboko narušen od strane unitarističkih i radikalnih pretenzija bošnjačkih stranaka potpomognutih CIK-om BiH, dodaje se.

– Zbog svega navedenog očekujemo reakciju zbog duboke kompromitacije izbornog procesa i očitovanje GIP-a te poništavanje glasova ili ponavljanje izbornog procesa zbog prekrajanja stvarne izborne volje stanovnika Mostara koji doista žive u spornim gradskim područjima, stoji u saopćenju.

(SB)

Previous articleČOLPA O SKANDALOZNOM POTEZU SRBIJE: “Želi političkim sredstvima ostvariti ciljeve u BiH, što nisu mogli ni u vremenu kada je iza njih stajala četvrta vojna sila”
Next articleSramotno u BiH: Sada osvanula “ulica Radovana Karadžića”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.