Home Novosti BiH PIŠI PROPALO: Procurio dokument, evo šta je Vlada Republike Hrvatske tražila uoči...

PIŠI PROPALO: Procurio dokument, evo šta je Vlada Republike Hrvatske tražila uoči zajedničke sjednice sa Vijećem ministara BiH…

Ministri Košarac i Nešić potvrdili kako neće prisustvovati zajedničkoj sjednici dviju vlada ukoliko se to pitanje ne nađe na dnevnom redu.

Vlada Republike Hrvatske tražila je da sa dnevog reda današnje zajedničke sjednice sa Vijećem ministara BiH budu skinute tačke koje se odnose na izgradnju centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Čerkezovac na Trgovskoj gori, kao i na sukcesiju bivše SFRЈ, navedeno je u dokumentu koji je u posjedu „Slobodne Bosne“.

U dokumentu je traženo i da bude skinuta tačka koja se odnosi na inicijativu za potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti informacionog društva i elektronskih komunikacija.

Održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara i Vlade Republike Hrvatske koja je zakazana za danas u Zagrebu, moglo bi doći u pitanje upravo jer je sa dnevnog reda povučena tačka koja se odnosi na izgradnju odlagališta za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na Trgovskoj gori.

Ovo pitanje kao jednu od tačaka dnevnog reda delegiralo je Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Podsjetimo, sinoć je održana radna večera Vijeća ministara BiH i Vlade RH u Zagrebu na kojoj nije postignut dogovor o tački dnevnog reda koja bi tretirala odlagalište nuklearnog i radioaktivnog otpada na lokalitetu Čerkezovac, na kojoj nije prisustvovao Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

„Slobodna Bosna“ sinoć je izvijestila da su ministri Košarac i Nešić potvrdili kako neće prisustvovati zajedničkoj sjednici dviju vlada ukoliko se to pitanje ne nađe na dnevnom redu.

Previous articleDRAMATIČAN ISTUP BAKIRA IZETBEGOVIĆA: “Jako me zabrinulo saopštenje Američke ambasade u vezi državne imovine…” (VIDEO)
Next articlePOBUNA U REPUBLICI SRPSKOJ UOČI POSEBNE SJEDNICE NSRS-a: „Moraju nam objasniti ove nelogičnosti, djeluje kao da vladajuća koalicija jedan dan priznaje OHR, a drugi…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.