Home Novosti POKRENUTA INICIJATIVA: U Srbiji traže da se Šešelj izbaci iz Skupštine

POKRENUTA INICIJATIVA: U Srbiji traže da se Šešelj izbaci iz Skupštine

Novinarka lista Danas Snežana Čongradin u svom izvještaju pisala je o tome da je Srbija počinila genocid, a potom javno doživjela prizemne uvrede od Vojislava Šešelja

Brojne poznate ličnosti, organizacije ali i šira javnost osudili su najbrutalnije uvrede i prijetnje koje je lider radikala Vojislav Šešelj sa skupštinske govornice uputio novinarki Danasa Snežani Čongradin.

Podsjećaju da je Šešelj osuđeni ratni zločinac i da mu nije mjesto u skupštini, a da bi nadležni državni organi hitno trebalo da reaguju povodom prijetnji, prenosi Danas.

Novinarka lista Danas Snežana Čongradin u svom izvještaju pisala je o tome da je Srbija počinila genocid, a potom javno doživjela prizemne uvrede od Vojislava Šešelja.

Osim Čongradin, Šešelj je vrijeđao i predstavnicu udruženja “Žene u crnom” Stašu Zajović, zatim preminulu predsjednicu Komiteta za ljudska prava (YUCOM) Biljanu Kovačević Vučo, te udruženja “Žene u crnom” i “Inicijativa mladih za ljudska prava.”

Udruženja su navela kako je “govornica skupštine zloupotrebljena za širenje govora mržnje i vrijeđanje osoba koje se zalažu za poštovanje vladavine prava i međunarodnih obaveza Srbije, te da ovo “nije prvi put” da Šešelj svojim govorima podstiče diskriminaciju, mržnju ili nasilje, stvarajući tako atmosferu linča u društvu.

Portal Blic objavio je komentar u vezi s ponašanjem Šešelja u Skupštini Srbije.

– Ovaj čovjek mora da ode iz Skupštine Srbije! Odmah! Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, Tviter proganjač, prostak, bacač kletvi, huškač, lice agresivne i retrogradne politike, mrzitelj čije je djelovanje pogubno za ovo društvo. Ako se slažemo da je nedopustivo da se poziva na silovanje, takav čovjek, tvorac takve monstruozne prijetnje upućene povjerenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković – morao bi odmah da bude uklonjen iz parlamenta – kaže se u komentaru.