Home Novosti BiH Poruka Vlaisavljević: Možeš šetati Ferhadijom, neće te niko dirati, a žaliti da

Poruka Vlaisavljević: Možeš šetati Ferhadijom, neće te niko dirati, a žaliti da

Nižu se reakcije na istup federalne ministrice kulture i sporta, Sanje Vlaisavljević. Naime, Vlaisavljević je gostujući u programu N1 televizije kazala, između ostalog, da ratne zločince nakon odsluženja kazne treba rehabilitovati i složila se sa citiranim riječima Lidije Bradare da ratni zločinci nakon odsluženja kazne nisu više ratni zločinci. Poruku federalnoj ministrici uputio je i bosanskohercegovački glumac Izudin Bajrović.

“Nije ovo Sanjice tvoj linč, niko tebe ne ličnuje. Ti si linčovala žrtve Ahmića za kojima juče(r) žališ, gorko žališ, licemjerno, naravno. Onaj ko žali žrtve ne rehabilituje njihove egzekutore ili one koji su te egzekutore poslali da izvrše egzekuciju. Linčovala si i sve druge žrtve van Ahmića. Ti si rehabilitovala one koji su ubijali, one koji su palili, one koji su logore osnivali i one koji su zvjerski u tim logorima vladali. Znaš ti dobro, nisi toliko neumna”, napisao je bh. glumac na svom Facebook profilu.

Napisao je još da Sanja Vlaisavljević provocira, priželjkuje odgovor i da zna da će ga dobiti.

“Pa i ovaj moj, koji se trudio da ostane neizrečen, ali se ipak izrekao. Znaš onu o caru Trojanu? Kažeš sve evropske metropole imaju halal restorane, a Sarajevo nema restorane sa svinjetinom. Pa kome je to zabranjena teletina, piletina, govedina? Nikom. Svi mogu jesti u Sarajevu, a u Berlinu treba halal restorana, jer muslimani, jevreji i još neki mnogi ne jedu svinjetinu pa baš da ne umru od gladi”, napisao je te nastavio dalje: “Kažeš, da bi se ispravila, kako u Sarajevu ima Deda Mraza, ali nema Deda Božićnjaka. Ja se ne sjećam da ga je u Sarajevu ikad i bilo, ali ako hoće da dođe, bujrum, neka ga, lijepo ćemo ga dočekati. Znaš ti sve to, nisi naivna. Provokacija se dobro plaća. Zapamti, ubica uvijek ostaje ubica pa i kad odsluži kaznu. Tada postaje ubica koji je odslužio kaznu i znaš ti i to, ali ti si na strani Kaina i džaba tebe svi Abelji pozivali na razum, ti si uvijek na strani koristi. Slobodno možeš šetati Ferhadijom, neće te niko dirati. Žaliti možda da.”

Na izjavu federalne ministrice reagirali su i iz Udruženje žrtava i svjedoka genocida poslavši pismo Sanji Vlaisavljević u kojem je pozivaju da dostojanstveno podnese ostavku na mjesto ministrice u Vladi Federacije BiH.