Home Novosti BiH POVRATNICI OPET NA UDARU: Novi incident u Višegradu..

POVRATNICI OPET NA UDARU: Novi incident u Višegradu..

POVRATNICI OPET NA UDARU: Novi incident u Višegradu..
POVRATNICI OPET NA UDARU: Novi incident u Višegradu..

Nepoznata osoba sinoć je provalila u kuću povratnika Nedžada Demira u višegradskom naselju Crnča, pri čemu je pričinjena velika materijalna šteta.

Hasan-ef. Skorupan, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Višegradje izjavio da očekuju adekvatnu reakciju nadležnih zbog ovog napada.

– Nažalost u večernjim satima, sa 29. na 30. januar, došlo je do pljačke i obijanja bošnjačke imovine u naselju Crnča u Višegradu, gdje je našem povratniku učinjena velika materijalna šteta. Naime, provalnici su otuđili televizor, utičnice, česme, pustili su vodu u kući, tako da je sav namještaj uništen. Naši povratnici koji žive u blizini javili su da se desio ovaj nemili događaj. Nakon napada na povratnike Memišević, prvog dana ramazana prošle godine, opet imamo napade, što nama pravi zebnju.

Nadamo se da će ovaj događaja imati svoj sudski epilog, da će napadači biti privedeni pravdi i adekvatno kažnjeni za nedjelo koji su učinili

Na povratnike, naročito u Višegradu, ne treba gledati samo kada se dešavaju napadi, nego nam je potrebna kontinuirana briga države, zaštita imovine i lica – rekao je Skorupan.

Uviđaj su danas obavili istražitelji Policijske stanice Višegrad.

U ovom gradu već su postali redovni napadi na povratnike i njihovu imovinu.

Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, u petak 24. marta 2023. godine uveče brutalno je pretukao nepoznati počinilac ili više njih.
Iako su napad osudili gotovo svi, iako je policija munjevito uhapsila osobu koju je optužila za napad, pa se ispostavilo da – navodno – on to nije počinio, niko nije procesuiran ni za ovaj napad