Home Novosti BiH Povratnicima kao donaciju dijelio bolesne krave, a sad Zvizdića ispraća kazivanjem Kur’anske...

Povratnicima kao donaciju dijelio bolesne krave, a sad Zvizdića ispraća kazivanjem Kur’anske sure; Ma nek je Denis izašao, a u narodnu pamet ne treba sumnjat’

Izgleda da mnogi pogrešno i površno razumijevaju napuštanje SDA od strane Denisa Zvizdića.

Za vijerne kerbere bošnjačkih mini oligarha, Sebiju i Bakira Izetbegovića, otišao je samo Denis. Za ozbiljnije analize, potrebno je podsjetiti da je dr. Denis Zvizdić, član užeg rukovodstva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajući tog najvišeg i najznačajnijeg zakonodavnog organa u Bosni i Hercegovini.

Denis Zvizdić je bio i predsjedavajući Vijeća ministara u prethodnom mandatu. Posljednjem, u kojem taj najviši izvršni organ u državi i pored brojnih opstrukcija sa mnogih strana, nije pokleknuo.

Denis Zvizdić je aktuelni potpredsjednik SDA, te član Kadrovske komisije SDA. Prema tome, napuštanje osobe ovakvog integriteta i značaja u jednoj političkoj strukturi mora se smatrati velikim raskolom. Najvećim do sada.

SDA to, naravno neće priznati, nego će u svome maniru, pribjeći društvenim mrežama i adaptiranim, ali, ipak neinventivnim metodama kojim se nekad, na originalan način koristio Mirnes Ajanović. Naravno, i on kratkog daha.

U nedostatku ozbiljnog odgovora i analize, SDA nas pokušava prebaciti na sistem društvenih mreža, gdje je po instrukciji Bakira i Osmice uspostavljen cijeli sistem lažnih portala, vijesti i profila. Zvizdića, Osmanovića, Konakovića, Čamparu, SDA pokušava zamjeniti Zahiragićem, Ramićem, Turkovićkom, Mehmedagićem.

U suštini, Zahiragiću i Ramiću odgovara svaki odlazak iz SDA. Oni takve odlaske ne predstavljaju kao gubitak, nego vlastiti dobitak i dodatni prostor da okupiraju srca i duše Bakira i Sebije Izetbegović.

Tako se, Edin Ramić, drznuo dati vlastiti komentar definitivnog izlaza iz SDA Denisa Zvizdića, posluzivši se kazivanjem iz jedne od Kur’anskih sura. Nije Ramić naučio tumačiti ajete na paljanskom faklutetu, odakle je donio magistarsku diplomu, tako da mu se tu nema šta zamjeriti. Čovjek, jednostavno, ne zna o čemu priča. Čak bi ga neko od mufesira i alima trebao upozoriti da prestane vjeru rabiti u dnevno političke svrhe. Možda bi značajnije bilo, da jedan Ramić objasni povratnicima gdje je završilo nekoliko stotina miliona maraka povratničkih sredstava u godinama dok Ramić suvereno vladao procesom povratka, kojeg, već odavno, nema.

Umjesto duboke analize, SDA nam je ponudila profanizaciju diplomatije sa Biserom Turković, koja se u posljednjim danima, sastaje sa nizom bivših međunarodnih zvaničnika i to javnosti Bosne i Hercegovine predstavlja kao diplomatski trijumf. Mada naša zemlja, niti se približava EU, niti u skorije vrijeme postaje članica NATO. Članicama NATO pakta, sve je bliža dodikovksa teza da Bosna i Hercegovina ostane vojno neutralna i van NATO pakta.

Zašto je sve ovo važno u tekstu koji govori o odlasku Denisa Zvizdića iz SDA?

Pa, vrlo jednostavno. Politike provode kadrovi, te ako jedan Zvizdić ustvrdi da u SDA nema popravka, kome onda da vjerujemo? Zahiragiću, Ramiću, Turković? Na kome SDA ostaje? Na Zahiragiću, Ramiću, Turković, Mehmedagiću?

Njima koji će umjesto cjelovite analize kadrovskog rasula, Bakiru Izetbegoviću ponuditi mirnesovski javni nastup, bolesne junice, sporne revizorske izvještaje, stotine miliona utrošenih u nigdje i ništa i kupovinu diploma, zapošljavanje kćeri i sinova u diplomatsku mrežu kojom lično rukovode.

Za Denisa Zvizdića nije uopće bitno hoće li ga podržati Konaković, Efendić, Čampara. On jednostavno, ako je imalo dosljedan, treba oda odigra do kraja. Simultano. Da bude kandidat, da se ponudi ovom narodu kao kandidat. Narod će reći svoje. U narodnu pamet, iako se nekad čini čudnom, nikada ne treba sumnjati. Vjerovatno će narod ispravno cijeniti obrazovanje, iskustvo, pa i izlazak kapitalca Denisa Zvizdića iz SDA.

(PRESS)

Previous articleNAČELNIKA BI BIRALA SKUPŠTINA: Interresornoj radnoj grupi upućen prijedlog za izmjenu Statuta Opštine Srebrenica
Next articleCvijet Srebrenice napravljen posebno za predsjednika SAD Joe Bidena
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.