Home Novosti BiH Pripadnika Armije BiH napustili svi: “Obećali su mi stan i izradili…

Pripadnika Armije BiH napustili svi: “Obećali su mi stan i izradili…

Nedžad Dedić bio je pripadnik Armije Bosne i Hercegovine, 2 korpusa, 210 Živinice koji je sa puškom u ruci proveo 46 mjeseca. Od rata je dobio invalidnitet od 50% i člansku kartu Saveza ratnih vojnih invalida piše Crna-Hronika.

Nedžad ima suprugu i troje maloljetne djece sa kojima će zajedno podići šator u živiničkom parku suborca “Nesiba Malkića” kako zadovoljio svoju pravdu.

Kako nam Nedžad poznatiji kao Nečko kaže, obećali su staviti ga na spisak za dodjelu boračkih stanova a napravljene su dvije zgrade sa ukupnoo 87 boračkih stanova. Nažalost bez porodice Dedić.

Dao sam i svoje tijelo i krv za ovu državu

“Smrzavao sam se od prvog do posljednjeg dana rata u rovovima. Dao sam i svoje tijelo i krv za ovu državu i oni me ne stave na spisak za dodjelu stana, a Bog mi je svjedok da sam itetako zaslužio.

Obećali su mu i do zadnjeg dana govorili da se ne sekiram. I onda me hinski izostavili, drugovi, jarani boračke organizacije…

Pozivam poštene, jarane, drugove iz boračke organizacije, gradonačelnika, Islamsku zajednicu i sve koje me poznaju da me podrže u dok ne riješim svoje stambeno pitanje. Od sutra spremam šator u parku heroja “Nesib Malkić” sa svojom porodicom. Bit ćemo tu dok se ne riješi naše pitanje.” – izjavio je Nedžad Dedić za portal Crna-Hronika

“Ne želim da mi se uplaćuje novac. Ja molim da mi se dodijeli borački stan i to potem ministarstva koje je napravilo jednu zgradu od 64 stana i drugu od 23 stana. Obećali su mi al su me slagali” – za kraj dodaje ovaj borac Armije BiH za portal Crna-Hronika.