Home Novosti (VIDEO) Ushićeni Vulin govorio o “srpskom svijetu”: Glava je mala cijena za...

(VIDEO) Ushićeni Vulin govorio o “srpskom svijetu”: Glava je mala cijena za tako nešto

Na mjestu gdje svoje propagandne poruke svakog dana šalju vlast u Srbiji i njima bliski saradnici po ko zna koji put našao se Aleksandar Vulin. Donedavni šef Bezbedonosno-informativne agencije (BIA), gostovao je, naravno, na televiziji PINK.

“Mene sankcije pogađaju u političkom i moralnom smislu, ne u ekonomskom. To i oni odlično znaju da toga nema ništa. Ali to vas naravno pogađa, ali dobro, to je cijena koju treba da platim. I plaćam je, i neka je plaćam. Ali znate li vi kako je velika i važna borba koju vodim? Znate li vi šta je srpski svet? Znate li taj osjećaj da ću u ovoj generaciji, u mojoj političkoj generaciji, doživjeti ujedinjenje srpskog naroda. Ono što Srbi maštaju od Karađorđa na ovamo.” ushićeno je govorio Vulin voditelji Jovani Jeremić.

Vulin je zatim nastavio:

“To je ta veličina ove generacije, to je naša dužnost. Da ujedinimo Srbe gde god oni budu živjeli. Sankcije? To je mala cijena. Pa glava je mala cijena za tako nešto. Ja čvrsto vjerujem da će se to i desiti jer je to proces. Ujedinjenje je počelo, to se više ne može zadržati. To se ne može zaustaviti.” kazao je ushićeni Vulin.

Točak je pokrenut kazala je i voditeljica.

Točak o kome su govorili Vulin i Jeremić jedan je od uzroka sankcija ali nije jedini. SAD su Vulina obilježile kao funkcionera koji je sarađivao sa kriminalcima.

Prema Američkom ministarstvu, čelnik srbijanske obavještajne službe Vulin umiješan je u “međunarodni organizirani kriminal, ilegalne poslove drogom i zloupotrebu javnih položaja”.

“Sankcije za Aleksandra Vulina naglašavaju odlučnost Sjedinjenih Američkih Država da pozovu na odgovornost one koji su uključeni u koruptivne poslove koji promovišu vlastite političke programe i lične interese nauštrb mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, saopćilo je Ministarstvo, dodajući da “ovi koruptivni poslovi olakšavaju ruske zlonamjerne aktivnosti u Srbiji i regiji”.

Bivši srbijanski ministar unutrašnjih poslova, ministar odbrane, ministar za rad i socijalna pitanja ideju “srpskog svijeta” odavno promoviše čime potiče nove sukobe u regiji.