Home Novosti BiH PROPAO DODIKU PLAN: Vijeće naroda RS nije postiglo saglasnost o usvajanju Zakona...

PROPAO DODIKU PLAN: Vijeće naroda RS nije postiglo saglasnost o usvajanju Zakona o neprimjenjivanju Inzkove odluke

Zbog nepostizanja saglasnosti, predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović zakazala je za petak, 20. augusta, sjednicu Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata

Vijeće naroda Republike Srpske nije danas postiglo saglasnost o prijevremenom stupanju na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika i Zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Zbog nepostizanja saglasnosti, predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović zakazala je za petak, 20. augusta, sjednicu Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata.

Sjednica će biti održana u 10.00 časova, saopšteno je iz Vijeća naroda.

Narodna skupštine Republike Srpske je na posebnoj sjednici 30. jula po hitnom postupku usvojila Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda uložio je veto na pomenute odluke.

Valentin Incko, koji je podnio ostavku na funkciju visokog predstavnika, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

(SB)

Previous articleSVI SU ISTI/ Postavio transparent ispred kuće Draška Stanivukovića
Next articleSARAJEVSKI ADVOKAT SENAD PEĆANIN: “Stanivuković nastavlja utabanim stazama nacionalizma…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.