Home Novosti “PROTIV MENE TREBA NAPISATI HAŠKU OPTUŽNICU”: Vučić govorio šta Hrvatska treba...

“PROTIV MENE TREBA NAPISATI HAŠKU OPTUŽNICU”: Vučić govorio šta Hrvatska treba da poduzme…

– Izvinjavam se što ne znam da ih je Jelinčić nazvao ovakvim ili onakvim pogrdnim imenom niti me zanima, niti mi pada napamet da im se pravdam za bilo šta – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da to što pojedini hrvatski mediji komentarišu njegovu fotografiju na Bledu sa slovenačkim političarem Zmagom Jelinčićem dovoljno govori da samo traže povod da ga napadnu i to bez razloga.

Na pitanje da prokometariše to što je hrvatski portal Indeks prenio da se na forumu na Bledu fotografisao sa, kako kažu, kontoverznim slovenačkim političarem Zmagom Jelinčićem (koji je tu fotografiju postavio na tviteru) i u tom kontekstu podsjetili na Jelinčićeve pogrdne izjave iz 2007. o Hrvatima i Hrvatskoj i kako je došlo do ove fotografije, Vučić je rekao da bi trebalo da odgovara za to i da se protiv njega podigne haška optužnica.

– Prišao čovek da se slikamo, šta da vam kažem, mislim da treba da odgovaram i da bi trebalo napisati jednu hašku optužnicu protiv mene, što sam sa nekim ko je želeo da se slika, a možda se nisam ni slikao nego su nas uhvatili… To vam dovoljno govori, kada tražite razloga da nekog bez razloga napadnete, o nečijim namerama, aspiracijama i političkim željama,a ne o meni – kazao je Vučić.

– Izvinjavam se što ne znam da ih je Jelinčić nazvao ovakvim ili onakvim pogrdnim imenom niti me zanima, niti mi pada napamet da im se pravdam za bilo šta – rekao je Vučić.

Dodao je da bi isto bilo kada bi on rekao da svi koji žive u ulici Mile Budaka treba da odgovaraju što je trećina Srba pobijeno, trećina pokršteno, a trećina protjerano.

– To vam je ta logika, potpuno besmislena, ali govori o kampanji protiv Srbje – kazao je on.

Previous articleŽELJKO KOMŠIĆ UPOZORAVA: “Ovo što Milorad Dodik radi je ludo i tragikomično, a evo šta će mu biti…”
Next articleVUČIĆEVI TABLOIDI HISTERIČNO IZVJEŠTAVAJU: “Ovo je najopasniji udar na RS do sada” (FOTO, VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.