Home Novosti BiH PRVE INFORMACIJE IZ SREBRENICE I DOBOJA: Evo kolika je izlaznost do 11...

PRVE INFORMACIJE IZ SREBRENICE I DOBOJA: Evo kolika je izlaznost do 11 sati

Ponovljeni izbori održavaju se danas u Doboju i Srebrenici. U Doboju je prema izvještajima do 11 sati na birališta izašlo 19,98 posto glasača sa biračkih spiskova, a u Srebrenici 16,8 posto.

SREBRENICA

Na današnjim, ponovljenim izborima u Srebrenici do 11 sati glasao je 1.681 birač ili 16,8 posto od ukupno 10.002 upisanih u birački spisak, saopštila je Srni članica Opštinske izborne komisije Nada Zorić.

Ona je rekla da izborni proces protiče bez problema i da do sada nije bilo nikakvih primjedbi na tok glasanja, te napomenula da su supervizori Centralne izborne komisije BiH i stranački posmatrači na svih 26 biračkih mjesta.

Izbori se ponavljaju i na dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu o to u Živinicama, gdje je prijavljeno 330, a u Gradačcu 105 birača.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta /dva nezavisna kandidata, jedna koalicija i jedna politička stranka/, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.

Biračka mjesta u Srebrenici biće otvorena do 19.00 časova, do kada traje i predizborna tišina. Sljedeći pregled izlaznosti na izbore je u 16.00 časova.

CIK BiH poništio je rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Podsjećamo, nezadovoljni odlukom CIK-a što se izbori ne ponavljaju u cijelosti, iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ i kandidati sa probosanskih listi su u ponedjeljak donijeli odluku o bojkotu ponovljenih izbora.

DOBOJ

Ponovljeni izbori danas se održavaju i za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta.

Odziv birača na ponovnim izborima do 11.00 sati u Doboju je 19,98 posto.

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19.00 sati. Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta, saopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.