Home Novosti BiH RAMO ISAK KONTAKTIRAO MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS ZBOG ZASTRAŠIVANJA BOŠNJAKA ZA BOŽIĆ:...

RAMO ISAK KONTAKTIRAO MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS ZBOG ZASTRAŠIVANJA BOŠNJAKA ZA BOŽIĆ: Evo šta mu je odgovorio Siniša Karan

Ministar Isak upoznao je ministra Karana kako je Kabineta ministra FMUP-a dobio nekoliko snimaka, objavljenih na društvenim mrežama, gdje se provociraju i zastrašuju povratnici te poručio kako nikome u Bosni i Hercegovini nije u interesu da se podižu tenzije

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak jutros je kontaktirao ministra unutrašnjih poslova RS Sinišu Karana zbog jučerašnjeg zastrašivanja Bošnjaka u Podrinju.

On je od Siniše Karana tražio da poduzme mjere i radnje na zaštiti povratnika, a Karan je obavijestio Isaka da MUP RS poduzima sve aktivnosti za osiguravanje sigurnosti na području RS.

“Federalni ministar unutrašnjih poslovao gdin. Ramo Isak jutros je stupio u kontakt s ministrom unutrašnjih poslova RS-a gdin. Sinišom Karanom, a tema razgovora bili su povratnici u bh. entitetu RS.

Ministar Isak upoznao je ministra Karana kako je Kabineta ministra FMUP-a dobio nekoliko snimaka, objavljenih na društvenim mrežama, gdje se provociraju i zastrašuju povratnici te poručio kako nikome u Bosni i Hercegovini nije u interesu da se podižu tenzije i da se bilo koji građanin osjeća ugroženo na bilo kojem dijelu teritorije naše zemlje.

Od ministra Karana zatražio je da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje se odnose na zaštitu povratnika u bh. entitetu RS.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako MUP RS poduzima sve aktivnosti da se obezbjedi opšta sigurnost na prostoru bh. entiteta RS, saopćeno je iz Isakovog kabineta.