Home Novosti BiH Severina na udaru javnosti u Srbiji zbog Srebrenice: Traže da joj se...

Severina na udaru javnosti u Srbiji zbog Srebrenice: Traže da joj se zabrani ulazak u ovu zemlju

U emisiji je Severina govorila o svojoj karijeri, novogodišnjem specijalu koji je snimala za BH Telecom, a u jednom momentu dotakla se i svog stava o Srebrenici i genocidu.

Na društvenim mrežama u Srbiji posljednjih dana je aktuelna Severinina izjava od prije dvije sedmice kada je ponovo istaknula da se u Srebrenici desio genocid te da bi Srbija trebala platiti odštetu – što je izazvalo lavinu uvreda i kritika na njen račun.

U emisiji je Severina govorila o svojoj karijeri, novogodišnjem specijalu koji je snimala za BH Telecom, a u jednom momentu dotakla se i svog stava o Srebrenici i genocidu.

“Naprimjer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid – što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove”, kazala je pjevačica u emisiji ‘Konačno petak’.

Zbog ove izjave dobila je niz kritika iz susjedne Srbije, a na društvenim mrežama su pozivali čak i da joj se zabrani ulazak u ovu zemlju.

Na Instagramu je jedan korisnik objavio samo kratki isječak intervjua koji prikazuje upravo ovu izjavu te u opisu napisao: “Totalno posrnuće šovinističke cajke Severine”.

Međutim, “kritike” za hrvatsku pjevačicu tu nisu stale, te su u komentarima pisali brojne uvrede i kako “ne zna za sramotu”.

Srbijanski mediji su dodali ulje na vatru s natpisima koji tvrde da “širi mržnju” prema ovom narodu, piše Hayat.

Podsjećamo, pjevačica je prošle godine odbila angažman na televiziji UNA, koja se povezuje s Miloradom Dodikom kazavši da ne želi “imati veze s osobom koja ne priznaje genocid u Srebrenici”.

(FACE TV)