Home Novosti SKANDAL U STUDIJU RUSKOG SPUTNJIKA: Milorad Dodik najavio nezavisnost Republike Srpske, pogledajte...

SKANDAL U STUDIJU RUSKOG SPUTNJIKA: Milorad Dodik najavio nezavisnost Republike Srpske, pogledajte kako je NEGIRAO GENOCID i šta je rekao o Bošnjacima…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su dva neophodna preduslova za nezavisnost Republike Srpske.

– To su dvije pretpostavke koje mi moramo da jurimo. Ali, ne smijemo da prestanemo da pričamo o tome. Ako prestanemo, onda smo se odrekli toga – rekao je Dodik za Sputnjik.

On je kazao da se država BiH nikada nije izgradila niti postojala, da bi Hrvati prije Srba “izletili iz BiH kada bi mogli”, kao i da bi i muslimani, nezadovoljni ovakvom BiH, da se riješe Srba i Hrvata pa da dominiraju.

– Ali, ni to nije realno. Јedina realna koncepcija mi mislimo da je naša, zato što Republika Srpska, sada kada bi se odvojila i postala samostalna država, ona bi mogla da samostalno živi – ima svoju ekonomiju, javne prihode… – rekao je Dodik.

On je kazao da Republika Srpska ima i jasne granice te da to nema ni Federacija BiH, koja bi se odmah razišla po principu – muslimani i Hrvati, ali ni sama BiH, jer ne može da živi bez međunarodnog posredništva.

– Јedini subjekt koji tamo može da živi samostalno u orbiti kretanja je Republika Srpska. I to smeta, naravno. Treba se pokazati da i to ne može da funkcioniše, pa zato je Inzko i izmislio priče u kojima se navodna istina brani nametanjem zakona koji vas tjera u zatvor ako slučajno nešto progovorite što nije u skladu s onim što su oni rekli da mislite – kazao je.

Dodik je kazao da Inzkov zakon nije kraj Republike Srpske i da je možda početak neke transformacije iz entiteta u državu, ali da bi svakako mogao biti kraj BiH.

– Imati neku priču koju pričaju o zemlji u kojoj neimenovani stranac može da nametne zakone, dezavuiše i negira postojanje takve države. Kakva je to država, zašto je to tako, dokle to traje? – upitao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci nisu dobili sve što su očekivali od Zapada, a i neke zemlje gledaju svoje interese – da modeliraju društvo na liberalnim principima, a da bi se napravila takva država, moraju da se unište identiteti po raznim osnovama, što je nemoguće primijeniti na BiH.

– Muslimani samo foliraju kada govore o građanskom društvu. Oni računaju da su većina i da bi po principu tom mogli da favorizuju isključivo svoju naciju. Muslimani su ti koji blefiraju i pokušavaju da idu na vrstu dugoročne prevare – kazao je Dodik.

Pogledajte šta je Dodik rekao o Bošnjacima.

https://youtu.be/M6xkoBSP68I

Član Predsjedništva BiH ponovo je negirao genocid u Srebrenici.

https://youtu.be/FgEvzFdfYq8