Home Novosti BiH SKANDALOZNI ISTUP VUČIĆEVOG ŠEFA ZA DIJASPORU: „Hrvate određuju zločinci Pavelić, Tuđman i...

SKANDALOZNI ISTUP VUČIĆEVOG ŠEFA ZA DIJASPORU: „Hrvate određuju zločinci Pavelić, Tuđman i Gotovina, a Bošnjake ‘Alijina Islamska deklaracija’ i IZMIŠLJENI GENOCID u Srebrenici…”

Miodrag Linta, predsjednik Odbora za dijasporu u Skupštini Srbije, komentirajući na Radio-televiziji Srbije zabranu ulaska vojnicima Srbije u Hrvatsku, kazao je da je taj potez očekivan od vlasti koju je nazvao “profašističkom i nacističkom”. On je iznio vlastitu teoriju prema kojoj se identitet današnje Hrvatske gradi na, kako je rekao, “četiri simbola i šest likova”.

“Prvi hrvatski simbol je slovo U kao zaštitni znak ustaškog režima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Drugi simbol je ustaški pozdrav “Za dom spremni”, treći je prvo bijelo polje na državnoj zastavi Hrvatske kakva je korištena u NDH, a četvrti je poklič “Za dom spremni. Svi ti simoboli se u današnjoj Hrvatskoj svakodnevno koriste bez ikakvih problema “, kazao je Linta.

Govoreći o “šest ličnosti” koje određuju identitet današnje Hrvatske i Hrvata, Miodrag Linta ih je podijelio u dvije grupe.

“Prvu grupu čine ratni zločinci iz vremena NDH, poglavnik Ante Pavelić, zloglasni ustaški komandant Eugen Kvaternik i nabiskup Alojzije Stepinac. Uz njih stoje trojica ljudi iz moderne hrvatske istorije, ratni zločinci Franjo Tuđman i general Ante Gotovina, kao i ustaški pjevač Marko Perković Thompson”, kazao je Miodrag Linta.

On je, također osudio, kako je rekao “opstrukcije Stranke demokratske akcije u fomiranju vlasti u Bosni i Hercegovini”.

SDA se još uvijek rukovodi ratnom politikom, a simboli te politike su, kazao je ovaj analitičar-amater “Islamska deklaracija” Alije Izetbegovića, „nepostojeći genocid u Srebrenici i izmišljeni bosanski jezik“.

Sa ovakvim izborom predsjednika skupštinskog Odbora za dijasporu, Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka pokazali su kakvu politiku ” međusobnog povjerenja i saradnje u regiji” vode i namjeravju i daje porovoditi…

(SB)