Home Novosti BiH SKANDALOZNO/ Košarac nazvao RS državom, i poručio Helezu da krivične prijave može...

SKANDALOZNO/ Košarac nazvao RS državom, i poručio Helezu da krivične prijave može “okačiti mačku o rep”

Prema njegovim riječima, RS je ovih dana slao poruku mira i jasnu poruku da na ovim prostorima treba dogovor tri konstitutivna naroda i dva entiteta

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac poručio je državnom ministru odbrane Zukanu Helezu da krivične prijave, koje najavljuje zbog obilježavanja neustavnog 9. januara kao Dana RS-a, može da “okači mačku o rep”, jer od toga neće biti ništa, te je poručio da “srpski narod ništa ne može pokolebati u očuvanju Republike Srpske”.

Košarac je rekao da je ovaj entitet otvorena za sve Bošnjake i Hrvate, za svu saradnju i da “ne treba pridavati važnost populističkoj retorici” Heleza koji pokušava da sebe etablira kao jednog od lidera Bošnjaka.

– Nas ne interesuje šta misli Helez i Helezi, nas ne interesuje šta misli Murphy, Schmidt, naše opredjeljenje je trajno, a to je jaka organizovana država Republika Srpska, istakao je Košarac.

On je naglasio da je Dan RS-a svetinja za srpski narod, te da se “ne treba uopšte obazirati na jednu vrstu takvih konstatacija onih koji su jako negativni prema Republici Srpskoj”.

Prema njegovim riječima, RS je ovih dana slao poruku mira i jasnu poruku da na ovim prostorima treba dogovor tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

On je naveo da iz Republike Srpske “nije bilo nikakve zapaljive retorike“, te dodao da je vidljivo da “postoje određeni politički smutljivci koji pokušavaju da na legitimnom pravu srpskog naroda u skladu sa Ustavom, kreiraju svoje politike, kako bi bili važni kod svog naroda”.

Helez je najavio podnošenje krivične prijave protiv entitetskog predsjednika Milorada Dodika, njegovog zamjenika Aleksandra Goganovića i jednog pukovnika zbog obilježavanja i prisustva na neustavnom 9. januaru kao Danu RS-a.