Home Novosti BiH ŠOKANTAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA: “Schmidt bi mogao da odgovara za zločin narušavanja...

ŠOKANTAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA: “Schmidt bi mogao da odgovara za zločin narušavanja mira. Naći ćemo mehanizme za to…“

Stevandić je kazao da narodni poslanici, koje su građani izabrali na izborima, imaju imunitet za sve odluke koje donose u NSRS.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je za RTRS da su „za krizu u BiH odgovorne strane sudije u Ustavnom sudu BiH i takozvani visoki predstavnik koji djeluju van dejtonskih principa i nameću silu zanemarujući koncept konsenzusa tri naroda i dva entiteta“.

-Neće biti ostvaren njihov cilj da srpski narod u BiH pretvore u nacionalnu manjinu izloženu nasilju koje trpe Srbi na Kosovu i Metohiji. Nećemo dozvoliti da naš narod bude ugrožen i da mu se osporavaju prava, kazao je on.

-Republika Srpska potpuno demokratsko društvo, dok je Christian Schmidt nelegitiman jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti UN-a, a samim tim nelegitimne su i njegove odluke. Schmidt bi mogao da odgovara za zločin narušavanja mira. Naći ćemo mehanizme za to i pokrenuti odgovornost pred njemačkim zakonodavstvom, rekao je on.

Stevandić je kazao da narodni poslanici, koje su građani izabrali na izborima, imaju imunitet za sve odluke koje donose u NSRS.