Home Novosti BiH Šokantne izjave Zlatka Miletića: Gdje su sve NiP, NS i SDP popustili...

Šokantne izjave Zlatka Miletića: Gdje su sve NiP, NS i SDP popustili Dodiku

Zlatko Miletić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, bio je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji. Otvoreno je progovorio o dešavanjima “iza kulisa”.

“Delegacija Naše stranke je bez našeg znanja išla da pregovara sa Dodikom da se zamijene za ministarstvo!

Pošto je išao čovjek iz reda Ostalih koji hoće ministarsko mjesto, Dodik je dobio jednog Bošnjaka i pojavio se Denis Šulić! U praksi, to znači da svaka odluka koju stavi HDZ i SNSD može proći na Vijeću ministara!

I onda da se mi sa njima ganjamo po Ustavnom sudu! Nije mi jasna matematika po kojoj su podijelili ministarska mjesta!

Osmorka je trebala dobiti najmanje pet ministarskih mjesta! Što su pristali na tri, nikome nije jasno! Kod Trojke postoji strah od Dodika i Čovića! Oni lete i idu im na noge!

Ako lete jer su se uplašili da će staviti SDA umjesto njih – neće! Oni se vode time ko će im više dati i više isporučiti!”, kazao je Miletić.

“Trojka – Nikšić, Konaković, Forto – netransparentno se ponaša prema ostalim strankama! Bilo je informacija o kojima nismo imali pojma!

Sve prijedloge koje sam dao i koje smo dogovorili na sastanku Osmorke, delegacija Osmorke je skinula nakon sastanka sa Dodikom i Čovićem!

Nismo znali sadržaj dokumenta koje je Nikšić potpisao sa Dodikom i Čovićem!

Kad sam pročitao šta su potpisali, nije mi bilo dobro! U Sporazumu, sem želja HDZ-a i SNSD-a, nema nijedne želje Osmorke

Imam dobru saradnju sa NES-om, ali iznijeli su neke laži! Ja nisam izašao iz Osmorke; nisam to rekao!

Ja sam samo rekao da neću glasati za Vijeće ministara u kojem ima ministara protiv kojih se vodi istraga ili se vodila istraga!

Nećemo podržati kriminalce! Sad nismo Osmorka, ali ja nisam izašao iz Osmorke! Samo sam rekao da se presaberu i izaberu druge kandidate! Dovoljno ustupaka sam napravio za Osmorku”, rekao je Miletić.