Home Novosti BiH ZAŠTO ŠUTI CHRISTIAN SCHMIDT: Generalna proba u Istočnom Sarajevu, u defileu 2.500...

ZAŠTO ŠUTI CHRISTIAN SCHMIDT: Generalna proba u Istočnom Sarajevu, u defileu 2.500 pripadnika MUP-a RS-a…

U bh. entitetu Republika Srpska sutra, 9. januara slavi se neustavni Dan Republike Srpske.

Danas i sutra, nizom svečanosti u Istočnom Srajevu, Banjoj Luci bit će obilježen neustavni Dan RS-a, a u tu svrhu angažiran je veliki broj pripadnika MUP-a Republike Srpske.

“U Istočnom Sarajevu danas je generalna proba pripadnika MUP-a i završne pripreme za sutrašnji Dan Republike”, naveo je načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata i zamjenik rukovodioca Štaba MUP-a “Dan Republike 2023” Borislav Šarić.

Šarić je za RTRS naveo da će u 14 sati na svečanom defileu u Istočnom Sarajevu učestvovati 2.500 pripadnika MUP-a te da će biti i razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara.

“U svečanom defileu učestvovaće i 37 ešalona”, napomenuo je Šarić.

Pozvao je sve građane Republike Srpske da dođu u Istočno Sarajevo i da proslave Dan Republike Srpske.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH donio je odluku da je 9. januar kao “Dan RS-a” neustavan te da “ne simbolizira kolektivno, zajedničko sjećanje, koje doprinosi jačanju kolektivnog identiteta kao vrijednosti od posebnog značaja u multietničkom društvu, zasnovanom na poštivanju različitosti”.

Postavlja se pitanje zbog čega nakon svih najava i otvorenog kršenja odluka Ustavnog suda od strane visokih dužnosnika u RS-u šuti visoki predstavik u BiH Christian Schmidt!?

(SB)