Home Novosti BiH SRAMOTNO; BHRT SE NASTAVLJA BRUKATI: Nakon skandala s Armijom RBiH, novinar Javnog...

SRAMOTNO; BHRT SE NASTAVLJA BRUKATI: Nakon skandala s Armijom RBiH, novinar Javnog servisa primitivno vrijeđao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića!

Kao da skandalima na Javnom RTV servisu nema kraja.

Podsjetimo, voditeljica Dnevnika na BHT 1 nedavno je u toj informativnoj emisiji Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvala “takozvanom”!

Voditeljica je to kazala čitajući informaciju o presudi Suda BiH u predmetu “Senad Džananović i drugi”. O ovome “teškom profesionalnom propustu” oglasili su se iz BHRT-a, kazavši kako je, “s obzirom na to da se radi o teškom profesionalnom propustu i ozbiljnom ugrožavanju interesa BHRT-a, generalni direktor Belmin Karamehmedović dao nalog direktoru programa BHT 1 Mariju Vrankiću da hitno utvrdi uredničku odgovornost za navedeno i da se odgovorni uposlenici sankcioniraju u skladu s internim aktima BHRT-a”.

Istaknuli su da BHRT neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a.

No, tu nije bio kraj.

Kako “Slobodna Bosna” saznaje, novinar BHRT-a Ivan Crnjac javno je na Facebook stranici primitvno vrijeđao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Očito da je novinaru Crnjcu toliko zasmetao odgovor člana Predsjedništva BiH Željka Komšića upućen predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da se nije mogao suzdržati.

BHRT se nastavlja sramotiti nakon skandala oko oslovljavanja Armije RBiH, a hoće li odgovorni biti sankcionirani, ostaje da vidimo.

(SB)